Aleks Dujšebajev (©Reuters)
Aleks Dujšebajev (©Reuters)

Španci za gol eliminisali Orlove u majskom baražu, sada su opet bronzani

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.08.24. | 10:35

Furija u borbi za treće mesto pobedila Sloveniju u trileru u Lilu - 23:22 (12:12) na olimpijskom turniru za rukometaše

Nisu lepi za gledanje, igraju staromodan rukomet, provlače se u finišima, ali Španci imaju pobednički mentalitet i opet su osvojili medalju, i to bronzanu na Olimpijskim igrama kao i pre tri godine u Tokiju. Furija je pobedila Sloveniju sa 23:22 (12:12) u trileru u Lilu na stadionu Pjer Moro u borbi za treće mesto na olimpijskom turniru za rukometaše.

Pre samo tri meseca ova ista Španija je nezasluženo izbacila Srbiju za gol u baražu za Svetsko prvenstvo 2025. Đordi Ribera nikako da podmladi reprezentaciju. Posle kraha na EP u Nemačkoj početkom godine, opet su Španci u svetskom vrhu. Malo joj je falilo i za finale, ali mogu da budu prezadovoljni odličjem u Lilu.

Izabrane vesti

Slovenija je bila sjajna, sudije su je pokrale u polufinalu protiv moćne Danske, ali nije bilo snage za medalju. Prva zvezda tima Uroša Zormana Aleks Vlah je zaustavljen, imao je 0/3 u prvom poluvremenu.

13.30: (4,00) Nemačka (8,50) Danska (1,35)

U nastavku se igralo gol za gol, ali ko to obično biva, Španija je najbolje kada je najvažnije, u finišu. Što je veći pritisak momci u crveno-žutim dresovima su bolji. Posle gola Tilena Kodrina iz kontre za vođstvo 20:19, probudio se Aleis Gomez Abeljo, sa dva gola preokrenuo rezultat. Na dva minuta do kraja, sa igračem manje je Aleks Dujšebajev pogodio za 23:21. Jure Dolenec je smanjio iz penala, Gomezu je sviran faul u napadu na pola minuta pre kraja (sumnjiv momenat, možda je mogao da bude i sedmerac). Desno krilo Furije je iznet sa terena zbog povrede.

Ostalo je 19 sekundi do kraja, igrali su Slovenci sedam na šest, ali su traljavo to uradili. Borut Mačkovšek je petljao, na kraju mlako šutirao, lak je to bio plen za Gonzala Pereza de Vargasa.

Šteta za Slovence, igrali su kao u transu ceo turnir, ali se vraćaju s „drvenom medaljom“.

Aleis Gomez Abeljo je sa pet golova bio najefikasniji u pobedničkom timu. Nije imao promašaj, 3/3 iz sedmeraca i 2/2 iz igre. Agustina Kasado je dao četiri pogotka, a po tri Abel Serdio. Na golu je skroman učinak imao Gonzalo Perez de Vargas sa devet odbrana, ali kada je bilo najvažnije čuvar mreže Barselone je odbranio udarac Borutu Mačkovšeku.

Jure Dolenec je šest puta matirao Špance i sve sa linije sedam metera (bez promašaja). Sjajan je bio Blaž Janc sa pet pogodaka, bez promašaja. Najbolji slovenački rukometaš Aleks Vlah je samo tri puta zatresao mrežu iz 10 pokušaja, dok je isti broj pogodaka dalo i levo krilo Tilen Kodrin. Klemen Ferlin je zaustavio 11 udaraca Špancima.

Danci i Nemci od 13.30 igraju za zlato u poslednjem meču Mikela Hansena u karijeri.

OLIMPIJSKI TURNIR ZA RUKOMETAŠE (LIL)

Nedelja

FINALE

13.30: (4,00) Nemačka (8,50) Danska (1,35)

***kvote su podložne promenama

ZA 3. MESTO

Španija - Slovenija 23:22 (12:12)



tagovi

Pariz 2024Rukometna reprezentacija SlovenijeŽenska rukometna reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara