(©Reuters)
(©Reuters)

Ranđelović: Rintali smo kao konji! Svi su nas otpisali i potcenili – vratilo im se

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.08.24. | 17:17

“Bili smo spremni na ovo, ceo život smo se spremali”, kaže dvostruki olimpijski šampion

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Pariza)

Tri godine bez medalje, silna ispadanja u četvrtfinalu i tek jedno polufinale. Ali, kada je bilo najbitnije – srpski vaterpolisti nisu izneverili. Nisu zakazali u četvrtfinalu Olimpijskih igara, još jednom će se boriti za medalju.

Izabrane vesti

Projektil Nikole Jakšića u poslednjim sekundama došao je glave Grcima, koji su bili favoriti. Zauzeli su prvo mesto u grupi, imali bolje rezultate u proteklom periodu, međutim, još jednom je Srbija bila kobna po Helene. U Tokiju im je uzela zlato, a u Parizu oduzela priliku da se uopšte nađu na postolju.

“Stvarno smo se skupili, borili, verovali u pobedu. I kad smo gubili nismo posustajali, što je najbitnije. Na kraju nam se vratilo. Koliko god da je taj gol srećan ili nije – zaslužili smo ga! Kako smo primili ovaj poslednji, tako smo i dali za pobedu. Čestitao bi momcima na neverovatnoj borbi, na svemu što smo dali u ovoj utakmici. Imamo dan da se odmorimo i spremimo za polufinale”, rekao je Sava Ranđelović.

Krvavo su radili srpski vaterpolisti ovoga leta, bolje nego tokom prethodnih okupljanja i nagrada je stigla.

“Fizički izuzetno teška utakmica, onim imaju dva odlična centra, takođe i beka Skumpakisa, koga svi znate, jer igra u Novom Beogradu. Spremni smo na ovo, ceo život smo se spremali za ovo. Rintali smo da i po meseca kao konji za ovu utakmicu. Vratilo nam se”.

Svestan je bek srpske reprezentacije da je olimpijskom šampionu malo ko davao šanse da napravi ovakav rezultat posle nekoliko lošijih.

“Verujem da su nas svi otpisali, od Olimpijskih igara nismo uzeli nijednu medalju. svi su nas potcenili i otpisali pre početka, mislim da im se vratilo”.

Srbija je na kladionici bila veliki autsajder…

“Nadam se da su svi pali na ovoj utakmici”, poručio je kroz osmeh Sava Ranđelović.

Naredni protivnik Srbije biće Amerika ili Australija.

“Gledaćemo utakmicu, ali ko god da dođe… Daćemo 200 posto da uđemo u finale. Ne bih imao ništa protiv da bude Australija. Ne bih unapred da pričam, postavićemo se kao da je finale, kao da je protiv nas tim sveta. Igraćemo iz sve snage”, zaključio je olimpijski šampion iz Rija i Tokija.


tagovi

Olimpijske igreOlimpijske igre 2024Pariz 2024vaterpolo reprezentacija SrbijeSava Ranđelović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara