Uroš Kovačević (© Starsport)
Uroš Kovačević (© Starsport)

Pre četiri godine petorica, ovoga puta samo Kovačević brani čast srpske odbojke u Superkupu Italije

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.08.24. | 13:53

Borbe za prvi trofej u sezoni startuju 21. septembra

Polako se približava početak sezone na Apeninima. Kako tradicija i nalaže, pre početka šampionata u Italiji, čiji je start zakazan za 29. septembra, prvo će se organizovati završnica Superkupa. Očekivano ili ne, ali i srpska odbojka će imati svog predstavnika u borbi za trofej.

Kao i tokom prethodne sezone, četiri najbolja kluba čekirali su vizu za turnir koji će se odigrati 21. i 22. septembra u Firenci. U prvom polufinalu (15.30 časova) snage će odmeriti Peruđa, koja je inače aktuelni šampion, osvajač Kupa i branilac krune u Superkupu, i Pjaćenca, dok će drugi finalista biti poznat posle utakmice između Trentina i Monce (18.00 časova).

Izabrane vesti

Nekada je srpska odbojka imala veliki broj predstavnika u uveriti sezone. Pre četiri godine bilo ih je čak pet (Aleksandar Atanasijević, Dragan Stanković, Nemanja Petrić, Srećko Lisinac i Marko Podraščanin), ali je uoči predstojeće spala na samo jednog. Vratio se Uroš Kovačević krajem maja u Italiju i pojačao redove Pjaćence, pa mu je i pripala privilegija da u ime svih sunarodnika brani čast. Koliko će biti motivisan da već na novom početku osvoji trofej, najavio je još u maju kada je zvanično postalo jasno da će krenuti put Apenina. Kako je reprezentativac naše države isticao u tim trenucima, nije mu dugo trebalo da potvrdno odgovori, odnosno da se podredi interesima kluba.

Prethodno je Kovačević čak osam godina igrao u jednoj od najjačih liga na svetu. Branio je tokom tog perioda boje Modene, Verone i Trentina pre nego što se odlučio za druge izazove u karijeri. Napravio je pauzu od skoro pola decenije, tokom koje je nastupao za kineski Peking, poljsku Aluron Virtu i rusku Ufu.

Ipak, zov italijanske odbojke ponovo je prizvao najboljeg igrača Starog kontinenta po izboru Evropske konfederacije (CEV) za 2019. godinu, a ostaje da se vidi da li će i novi debi začiniti peharom Superkupa.


tagovi

Uroš KovačevićSuperkup ItalijeOK PjaćencaTrentinoOK PeruđaOK Monca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara