Gregor Ocvirk ©Star Sport
Gregor Ocvirk ©Star Sport

Novosađanima triler na Banjici: Vojvodina na pragu devete vezane titule

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.04.22. | 20:44

Tim Borisa Rojevića dobio Partizan sa 25:23 (14:11) i zadržao maksimalan učinak u plej-ofu Superlige Srbije za rukometaše. Hladi se šampanjac na Slanoj bari

Bili su rukometaši Vojvodine poljuljani posle gubitka finala Kupa Srbije u Leskovcu od Metaloplastike, ali su se trgli, dobili Partizan na Banjici sa 25:23 u derbiju osmog kola plej-ofa Superlige Srbije. Lale su zadržale maksimalan učinak u šampionatu i ostvarili verovatno presudan korak ka devetoj uzastopnoj tituli prvaka Srbije.

Motivisani gosti od samog starta su zagospodarili terenom, već u 12. minutu imali prednost od 6:2. U tim trenucima je nezaustvljiv bio levi bek Voše Gregor Ocvirk. Slovenac je u prvom meču u Novom Sadu bio raspololožen, šutevima sa distance nemilosrdno punio mrežu crno-belih. Odličan na golu bio je i veteran Svetislav Verkić.

Izabrane vesti

Rukometaši Partizana zaigrali su bolje u finišu prvog poluvremena. Stefan Petrić i Uroš Kojadinović su postigli nekoliko golova, a posle pogotka kapitena Nemanje Živkovića, domaćin je smanjio na 11:13. U prvih 30 minuta, Parizan nije realizovao dva sedmerca. U nastavku, pretili su crno-beli, ali nisu uspevali da ugroze prednost šampiona. Serijom 3:0, Beograđani su smanjili na 16:17 golom Miomira Radovanovića u 38. minutu. Brzo su iskusniji, kvalitetniji Novosađani odgovorili, vratili +4 -20:16. Verkić je u tim trenucima skinuo nekoliko lopti crno-belima. Gde je Ocvirk počeo u prvom poluvremenu, u nastavku se raspucao reprezentativac Srbije Jovica Nikolić. Sa dva uzastopna pogotka odlepio je Lale i pokazao da je najtalentovaniji rukometaš u Srbiji.

Mladi rukometaši Partizana nisu se predavali, uveli su meč u neizvesnu završnicu. Raspucao se Stefan Beli Petrić, sin nekadašnjeg asa Crvene zvezde Vladimira. Dolazili su crno-beli na minus 1, ali nisu uspeli nijednom da izjednače. U zavrsnici je sedmerac promašio Živković. Doduše, revanširao mu se i Ocvirk s druge strane. Dva boda idu za Novi Sad. Titula je na nadohvat ruke timu sa Slane bare.

Bio je ovo prvi poraz Darija Krželja na klupi Partizana posle dve vezane pobede. On je zamenio Nenada Maksića, koji je prošlog meseca posneo ostaku posle dva poraza od kragujevačkog Radničkog. Partizan je bio oslabljen neigranjem povređenog srednjeg beka Nikole Zečevića, dok su klub napustili Aleksa Maksić i Nikola Ivanović.

Najefikasniji u redovima gostiju bili su Gregor Ocvirk i Jovica Nikolić sa po sedam golova. Verkić je imao devet uspešnih intervencija. Kod domaćina, Stefan Petrić je postigao osam pogodaka, a Nemanja Živković pet.

Do kraja sezone, crno-belima ostaje borba za drugo mesto sa Radničkim i Metaloplastikom.

PLEJ-OF SUPERLIGE ZA RUKOMETAŠE

Subota

Metaloplastika - Dubočica 33:32 (15:17)

Partizan - Vojvodina 23:25 (11:14)

Rudar Kostolac - Dinamo Pančevi 28:31 (16:17)

Nedelja

19.00: Šamot – Radnički K.




tagovi

RK PartizanRK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara