Norvežanke, hvala! Srbija ide u kvalifikacije za Olimpijske igre

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.12.19. | 13:52

Srpske rukometašice će se boriti za put u Tokio

Rukometašice Srbije su na korak od plasmana na Olimpijske igre! Igraće pulenke Ljubomira Obradovića na kvalifikacionom turniru, pošto su ih do tog rezultata, posle remija sa Danskom (26:26), pogurale rukometašice Norveške pobedom nad Nemačkom 32:29 (17:16).

Norvežanke idu u polufinale Svetskog prvenstva, dok će reprezentacija Srbije biti učesnik kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, koji će se održati u martu sledeće godine. To je i proklamovano kao glavni cilj pred odlazak na šampionat Sveta u Kumamoto.

Izabrane vesti

Format takmičenja je takav da će 12 reprezentacija biti podeljeno po četiri u tri grupe, a iz svake grupe dve najbolje će izboriti vizu za Tokio. To je istorijska šansa za srpske rukometašice, koje najveću svetsku smotru sportista nisu videle još od 1988. godine i Igara u Seulu, kada je nastupala velika Jugoslavija.

U kojoj će grupi kvalifikacija biti Srbija i ko će biti protivnici saznaće se na kraju Svetskog prvenstva, pošto Katarini Tomašević, Kristini Liščević i njihovim saigračicama ostaje borba za peto mesto, u kojoj će se sastati sa selekcijom Crne Gore, a i konačan plasman svih će odrediti, umesto žreba, na kojem će turniru igrati koja reprezentacija.

Ono što se za sada zna je da će u prvoj kvalifikacionoj grupi biti Argentina, Senegal, vicešampion sveta i sedmoplasirana selekcija sa Mundijala, a to znači da tu Srbija neće igrati. U drugoj grupi je Kina, kao i trećeplasirani i šestoplasirani sa Svetskog prvenstva i treća selekcija iz Evrope, dok su u trećoj grupi Rumunija, Severna Koreja i četvrti i peti sa Svetskog prvenstva.

Što se tiče Svetskog prvenstva, parovi polufinala su Norveška - Španija i Rusija - Holandija. 

Foto: rss.org.rs

SVETSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠICE (JAPAN) – DRUGA RUNDA, 3. (POSLEDNJE) KOLO

Sreda

GRUPA 1
Holandija - Južna Koreja 40:33 (23:16)

Srbija – Danska 26:26  (14:11)

Norveška - Nemačka  32:29 (17:16)

Sreda

GRUPA 2
Španija - Rusija 26:36 (12:16)

Rumunija – Japan  20:37 (8:18)

Crna Gora - Švedska 26:23 (12:12)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara