Dejan Kosanović, direktor marketinga Mozzarta i košarkaš Marko Gudurić
Dejan Kosanović, direktor marketinga Mozzarta i košarkaš Marko Gudurić

Mozzart - pokretač važnih društvenih tema (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.12.19. | 12:47

Regionalni lider u oblasti igara na sreću postavio visoke standarde i u sferi humanitarnog rada

U Mozzartu od njegovog osnivanja pa sve do danas humanost je jedan od osnovnih postulata. To je vodilja koja je je doprinela da ta kompanija postane jedan od pokretača i nosilaca promena u životima pojedinaca i čitavih delova zajednice.

Generalna direktorka Mozzarta Koviljka Lončar i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović

Jedna od najvećih kampanja koju je kompanija Mozzart nedavno pokrenula jeste kampanja za podizanje svesti o problemu nasilja nad ženama, sa namerom da ohrabri žrtve nasilja, kao i sve ostale koji su svedoci nasilnog ponašanja da ga obavezno prijave. Zajedno sa Koordinacionim telom Vlade Srbije za rodnu ravnopravnost organizovali su akciju koja je poprimila neslućene razmere. Pod sloganom „Stop nasilju nad ženama“ uspeli su da ujedine večite rivale Crvenu zvezdu i Partizan na derbiju u košarci kada su svi igrači nosili majice sa natpisom koji poziva na zaustavljanje nasilja nad ženama. Potom je akciju podizanja svesti o problemu nasilja nad ženama podržao najbolji golman Superlige Milan Borjan, da bi joj se na kraju pridružili i svi sportisti nacionalnih liga u fudbalu, odbojci i košarci, njih više od pet stotina. U proteklom ligaškom kolu nacionalnog prvenstva svi oni su na teren izašli u majicama „Stop nasilju nad ženama“ i na taj način poslali jasnu poruku da je nasilje nad ženama nedopustivo.

Izabrane vesti

Poruka sa večitog derbija: Stop nasilju nad ženama

A da povod za uključivanje Mozzarta u rešavanje ovog problema nije samo poražavajuća statistika o broju ubijenih žena u toku ove godine govori činjenica da je svest o veličini ovog društvenog problema u našoj kompaniji postojala i pre deset godina, koliko sarađujemo sa Sigurnom kućom materijalno je pomažući, besplatno obezbeđujući njihove objekte i zapošljavajući žene žrtve nasilja.

Brojne su druge humanitarne akcije u kojima je učestvovala kompanija Mozzart i zbog kojih je i stekla titulu jednog od najvećih darodavaca u Srbiji.

Kroz akciju „Više od koša“ za svaki poen Srbije na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Kini doniran je novac i na taj način je prikupljeno više od dva miliona dinara. Priliku da neposredno daju doprinos toj akciji dobili su naši poznati košarkaši Bogdan Bogdanović i Marko Gudurić tako što su odlučili da sredstva sakupljena datim koševima na pomenutom takmičenju budu donirana Domu u Zvečanskoj i fondaciji „Budi human“.

O velikoj humanitarnoj akciji „Milion razloga za gol“ mnogo se čulo. Posredstvom nje regionalni lider u oblasti igara na sreću donirao je više od dva miliona dinara u humanitarne svrhe. Naše fudbalske legende Dejan Stanković i Saša Ilić, koji su bili promoteri akcije, odlučili su da novac bude usmeren ka humanitarnoj organizaciji „Zajedno za život“ i NURDOR-u.

Dejan Stanković opredelio je donaciju fondaciji Zajedno za život

I zaposleni u Mozzartu veoma su aktivni u izražavanju svoje društvene odgovornosti koja karakteriše i samu kompaniju čiji su deo. Tako je košarkaška ekipa učestvovala na Unicefovom Fer-plej basket turniru u Beogradu, na kojem je su prikupljana sredstva za izgradnju inkluzivnih igrališta koja će obezbediti deci sa različitim tipovima smetnji u razvoju da se igraju sa svojim vršnjacima. A menadžment kompanije Mozzart zasadio je u Parku prijateljstva na Ušću deset sadnica visokih lišćara, kao svojevrsnu donaciju Beograđanima, čime smo ove godine proširili polje svog društveno odgovornog delovanja.

Mozzart Happy Run

U Mozzart Happy Run trci, najsrećnijoj trci u zemlji, u kojoj je učestvovalo više od 1.000 takmičara među kojima su bili i zaposleni u kompaniji sponzoru, trčeći za što boljim rezultatom učesnici su se borili i da se sakupi što više sredstava za fondaciju „Srce“. Naime, za svakog od učesnika koji je pet kilometara pretrčao za utvrđeno vreme Mozzart je donirao novac pa je na kraju u akciji sakupljeno više od 100.000 dinara.

Mozzartova ekipa na UNICEF turniru

Nizale su se i brojne druge akcije a svima njima zajednički moto mogao bi da se podvede pod Ruzveltovu izjavu: „Test našeg napretka nije u tome koliko smo mnogo dali onima koji imaju mnogo. Naš napredak je u tome koliko smo obezbedili onima koji imaju premalo“.

BUDIMO DRUŠTVENO ODGOVORNI I U 2020.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara