Sa fudbalskog meča Zvezda - Spartak
Sa fudbalskog meča Zvezda - Spartak

Srpski sport ujedinjen protiv nasilja nad ženama (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.12.19. | 10:19

Više od 500 sportista poziva da i vi dignete glas

Kompanija Mozzart tu je da delima da primer o čemu svedoči i procenat od 70 odsto žena među zaposlenima, a ovaj put su nam se u kampanji Stop nasilju nad ženama koju realizujemo sa Koordinacionim telom Vlade Srbije za rodnu ravnopravnost pridružile i nacionalne lige u fudbalu, odbojci i košarci.

Više od 500 sportista poziva da i vi dignete glas: Stop nasilju nad ženama! U proteklom ligaškom kolu nacionalnog prvenstva svi sportisti su na teren izašli u majicama Stop nasilju nad ženama i na taj način poslali jasnu poruku da je nasilje nad ženama nedopustivo i da ga moramo prijaviti policiji i na brojeve SOS telefona 0800-100-600

Izabrane vesti

Statistika kaže da svaki četvrti mladić i svaka deseta devojka smatraju da šamar nije nasilje. Ovaj poražavajući podatak dovodi do toga da je čak 1.700.000 miliona žena u Srbiji pretrpelo neki oblik nasilja.

S odbojkaškog meča Zvezda - Vojvodina

Kompanija Mozzart je pokrenula kampanju za podizanje svesti o problemu nasilja nad ženama sa namerom da ohrabri žene koje su žrtve nasilja, kao i sve ostale koji vide nasilje da ga obavezno prijave.
„Nasilje nad ženama, kao ogroman društveni problem, zahteva da se uključimo svi u njegovo rešavanje. Izuzetno je značajno što su uz nas u ovoj borbi sportisti, koji predstavljaju važne uzore mladima. Ako gotovo svaka druga žena u Srbiji preživela neki oblik nasilja, a da ih je 28 ubijeno samo ove godine, onda je jasno da nam treba široka društvena akcija da ovaj problem rešavamo. Da ne zatvaramo oči pred nasiljem, da nasilnike prijavljujemo, da javnost osvestimo o kakvoj pošasti je reč“, izjavila je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

S rukometnog meča Dubočica - Zvezda

Mozzart se bori protiv nasija nad ženama više od decenije kroz donacije Sigurnoj kući, zapošaljavanjem žrtvi nasilja, besplatnim obezbeđivanjem objekata Sigurne kuće. 70% zaposlenih u kompaniji Mozzart su žene, dok čak 40% top menadžementa čine žene.
„Partneri smo najvažnijim institucijama srpskog sporta i saradnja sa Vladom Srbije u promovisanju rodne ravnopravnosti i borbi protiv nasilja nad ženama je prirodno proistekla iz našeg dugogodišnjeg društveno odgovornog rada. Smatramo da je aktiviranje tri nacionalne lige najpopularnijih sportova na svetu jako velika stvar i da smo sada poslali glasno poruku da je zlostavljanje žena nedopustivo i da nasilje moramo svi prijaviti“, poručila je Koviljka Lončar, generalna direktorka Mozzarta

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara