Filip Janković (©Starsport)
Filip Janković (©Starsport)

Mandiću ovacije, bombarder uzvratio pokerom! Ferencvaroš stišao kragujevački plamen

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.10.24. | 21:04

Vatra nije uspela da se razbukti, Radnički pretrpeo drugi poraz u LEN Ligi šampiona

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Kragujevca)

Nisu prihodi u vaterpolu bogzna kakvi, ne može mnogo da se zaradi od prodaje ulaznica i u Radničkom su odlučili da povuku odličan marketinški potez - otvorene su kapije za Ligu šampiona. Čak i za derbi grupne faze. Naoštrena je bila kragujevačka publika, napravila je naelektrisanu atmosferu i u dobroj meri ispunila i montažne tribine, ali se vatra u Šumadiji nije razbuktala, Ferencvaroš ju je stišao - 12:5.

Izabrane vesti

Šampion Evrope naišao je na 'toplu dobrodošlicu' u Kragujevcu, na atmosferu kakva se tek ponegde može sresti na Starom kontinentu. Ipak, nisu u centralnoj Srbiji zaboravili šta je bilo letos i svih prethodnih godina, ko im je donosio toliko radosti, posle čijih golova su stiskali pesnicu. Za Dušana Mandića - gromoglasan aplauz. Ovacije. I više od toga.

Kada je u trećoj deonici majstorski matirao reprezentativnog druga Radoslava Filipovića, najmlađi su se na tren zaboravili i počeli da skandiraju: "Dušan Mandić, Dušan Mandić". Iako je to bio pogodak koji je u dobroj meri usmerio utakmicu, jer nakon njega postala je jednosmerna ulica.

Levica srpskog bombardera nije imala milosti, nisu je smekšale ovacije i sve propratne stvari. Podjednako usredsređen bio je i Vendel Vigvari, kome u ova sezona trebalo da donese punu afirmaciju u klubu iz Budimpešte. Upoznali su ga vaterpolo zaljubljenici iz Srbije još na Evropskom prvenstvu u Zagrebu, kada je jedanput zatresao mrežu Delfina, i kada je zajedno sa Vince Vigvarijem (prešao u Barselonetu), Davidom Tatraijem i Gergom Feketeom zaustavio olimpijskog šampiona u četvrtfinalu.

Večeras je sa tri gola u prvom delu utakmice trasirao put do pobede Ferencvarošu u Kragujevcu, druge u grupnoj fazi Lige šampiona i stavio Radnički u poziciju da više nema prava na grešku. Upravo je Vendel Vigvari zaustavio nalet domaćina, koji je sa pogocima Strahinje Rašovića i Dušana Vasića otvorio derbi kola.

Radnički je imao šanse, ali ih nije koristio. Ubrzo bi stizala kazna. Dušan Mandić, Vendel Vigvari, Stilijanos Argiropulos, Marton Vamoš - imali su minijature, kvalitetne sekvence u napadu. Edoardo di Soma u fazi odbrane. Radnički je četvrtinu i po bio bez gola, ugasio se posle strele Lazara Vićkovića. Pogodio je uz zvuk sirene pred poluvreme i to je bilo sve do sredine poslednjeg perioda, a tada je sve uveliko bilo gotovo.

Radnički je izgubio nit, pretrpeo drugi poraz i više neće imati prava na grešku. Sušta je suprotnost sa Novim Beogradom, doveo je sebe u lagodnu poziciju. Dve utakmice - dve pobede. Jednom je nogom među najboljih osam u Ligi šampiona!

Novobeogradski sastav je dobro prošao na žrebanju, išlo mu je naruku što je dva puta zaredom igrao protiv Rumuna. Slomio je Steauu kod kuće, još lakše na kraj izašao sa Oradeom - 15:9.

Vasilije Martinović spakovao je četiri gola, Đorđe Vučinić nastavio da briljira i trijumf je potpisao sa tri, a ponovo su zapažene role imali grčki reprezentativci Dimitrios Skumpakis i Angelos Vlahopulos.

LIGA ŠAMPIONA – 2. KOLO:

Utorak

GRUPA A

Steaua Bukurešt - Hanover 8:8, petercima 5:4

Oradea - Novi Beograd 9:15

GRUPA B

Radnički - Ferencvaroš 5:12

Dinamo Tbilisi - Jadran Split 10:16

Sreda

GRUPA C

18.15: (3.60) Jadran Herceg Novi (8.00) Barseloneta (1.45)

20.00: (8.00) Vašaš (10.0) Marselj (1.15)

GRUPA D

18.15: (3.60) Sabadelj (8.00) Olimpijakos (1.45)

20.00: (2.00) Primorac (6.25) Savona (2.35)



tagovi

Balaž NjekiUroš StevanovićVK FerencvarošVK RadničkiLiga šampiona u vaterpoluDušan MandićStilijanos ArgiropulosEdoardo di SomaVendel VigvariMarton VamošStrahinja RašovićRadoslav FilipovićLazar VićkovićDušan Vasić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara