Kontra Klopu i Liverpulu: Prestanite da kukate, čestitajte Čolu, njegova izvedba bila je prelepa

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.03.20. | 15:35

Odbrana Dijega Simeonea na napad trenera šampiona Evrope

Velike rezultate postigao je Jirgen Klop: sa igračima bez reputacije vodio Borusiju iz Dortmunda do dve Salatara, uzdigao posrnuli Liverpul do statusa prvaka Evrope, njegov fudbal je dinamičan i atraktivan za gledanje, ali Nemac za sve ovo vreme nije naučio da – gubi.

Lane, kad se trkao sa Mančester Sitijem, krivac za izgubljene bodove u derbiju sa Evertonom bio mu je vetar. Kasnije se žalio i na termine utakmica, uveravajući da su Građani privilegovani, da imaju više vremena za odmor, da bi minule srede, posle eliminacije iz Lige šampiona, pecnuo Dijega Simeonea rečima kako mu „nije jasno zašto Atletikovi fudbaleri ne igraju pravi fudbal, kad imaju pojeidnce svetske klase, već samo čekaju kontre“.

Izabrane vesti

Na kontru nije dugo čekao.

Nerviraju me priče o tome da bi u fudbalu samo trebalo da se napada, kao što radi Jirgen Klop. Ili kao što je Majkl Oven prezirno govorio o Dijegu Simeoneu i Atletiku. Pa, Liverpul je izgubio obe utakmice od tog Atletika koji ima dosta poraza u La Ligi. Isti onaj Liverpul koji je u martu mogao da osvoji pehar Premijer lige. Onda takav Liverpul izađe u Evropu i žali se što Madriđani nisu igrali drugačije“, brani Čola i njegove pitomce Viljem van Hanegem, u intervjuu za holandski AD.

BRAZIL – Paulista, 23.55: (2,45) Guarani (2,85) Ponte Preta (3,10)

U pitanju je nekadašnji centralni vezni Fajenorda i reprezentacije Holandije, član čuvene generacije Lala iz 1974. koja je igrala finale Mundijala.

To što je Atletiko izveo na Enfildu bilo je prelepo. Na kraju krajeva, zar Liverpul nije imao rezulat koji ga je vodio u narednu rundu posle Firminovog gola? Atletiko je pokazao šta znači sposobnost vraćanja iz nepovoljne situacije. Dakle, greška je Liverpulova. Ako je tako, prestanite da kukate i čestitajte Špancima“, dodao je Van Hanahem.

Podršku za taj stav dobio je i na Ostrvu.

Malo su me iznenadile Klopove izjave. Kako je mislio da će Atletiko da igra? Zašto bi napao na Enfildu, ako ima 1:0 iz prvog susreta. U takvim situacijama logičnije je igrati mirno. Ne znam šta su Crveni očekivali. Neki stratezi formiraju ekipe zavisno od situacije: možda je Atletiko na svom stadionu bio ofanzivniji nego inače, ali na starani Simeone uvek postavi taktiku tako da ga je teško savladati i sve igrače postroji iza lopte. To je normalno“, konstatuje Rej Parlor, nekadašnji prvotimac Arsenala.

Ipak, ima onih koji uprkos 0:1 i 2:3 smatraju da je Liverpul zaslužio plasman u četrtfinale. Pre svega igrom.

Nema sumnje da su svi veliki evropski klubovi odahnuli posle ispadanja Liverpula. Što se mene tiče, Crveni su i dalje najbolji tim Starog kontinenta. Na kraju krajeva, odlično su igrali obe utakmice sa Atletikom. Jesu poraženi oba puta, ali kao što reče Rio Ferdinand, golmani su napravili razliku“, podseća Majkl Oven na sjajne partije Jana Oblaka i grešku Španca Adrijana kojom je otvorio Atletiku stazu ka podvigu.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara