Dejan Savić: Ovo je kao bračna kriza

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.01.20. | 19:16

„Nadam se da nam se ovo nikad više neće ponoviti“, kaže kapiten Filip Filipović

Kakvi su bili svih ovih godina, takvi su i danas. Rasploženi. Jesu vaterpolisti Srbije ostali bez šanse da se bore za medalju na evropskim prvenstvima prvi put pod 21 godine, ali su zadržali vadar duh i očigledno sjajan ambijent u ekipi.

Najbolje se to moglo zaključiti na osnovu reči selektora i igrača posle meča sa Grčkom (12:9) kojim je osigurana borba za peto mesto. Ruku na srce, očekivalo se više, ali život ide dalje, ovi momci su nam toliko radosti doneli, da i sami okreću na šalu.
Ovaj tim nije navikao na takve utakmice. To mu dođe nešto kao bračna kriza na sedam godina“, kroz smeh je konstatovao selektor Dejan Savić pre nego što je preodočio da je posle četvrtfinalnog poraza od Španaca „utakmica bila bitna, pre svega sa mentalnog aspekta“.

Izabrane vesti

Strateg Delfina nije mogao da računa na rovitog Duška Pijetlovića i još neke igrače, ali ga raduje odnos prema igri kojim smo stigli do duela sa isto tako razočaranim Italijanima.
Oni su nam stari, dobri znanci, bitno je za prestiž. Nije ovo iznenađenje, već realno stanje stvari. Za Italijane ne znam, ali mi možemo da izvučemo pouke i što je najbitnije, imamo vremena za ispravke, popravke, prepravke pred Olimpijske igre u Tokiju“, predočio je Savić šta je glavni cilj reprezentacije u 2020.

Da su srpski vaterpolisti svesni rezultatskog podbačaja, ali da ih on nije uzdrmao jasno je i na osnovu reči kapitena Filipa Filipovića.
Srećom, ovo je tek drugi put da smo ovo doživeli u karijeri i nadam se nikad više“, dobro je raspložen as Pro Reka. „Bili smo efikasniji i opušteniji u šutevima. Dolazimo do zaključka da je ono protiv Španije bio ne loš dan, da ne umanjim pobedu rivala, ali jednostavno nismo bili na nivou što se tiče napada. Psihički, mentalno... Smirile su se strasti“.

Ovog petka u bazenu, pak, druga slika. Reklo bi se, rutinska pobeda nad Grcima, začinjena atraktivnim potezom baš Filipovića: golom iz „odbojke“.
Kad vam je žena odbojkašica morate da imate opuštenu ruku. Nešto sam naučio od nje za sve ove godine“, nasmejao se Filip aludiravši na činjenicu da mu supruga nekadšanja odbojkašica Sanja Hanušić.

Ostao je za Srbiju još samo jedan meč na turniru. Nažalost, ne za zlato, ne ni za medalju, nego za prestiž. Sa Italijom, u nedelju od 16 časova. Olimpijski šampion na svetskog prvaka.
To je potvrda da je jaka konkurencija i da svi drugi rade na igri. Drago mi je, jer vaterpolo, ma ko šta pričao o njemu, i dalje ima jednu od najjačih konkurencija od svih sportova. Biće to nalik finalu“, pojasnio je Filip Filipović.

(FOTO: MN Press, Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara