Srbija podigla glavu: Pala Grčka, sledi borba za peto mesto

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.01.20. | 17:04

Protiv Italije za konačni plasman

Borba za prvo ili peto mesto, za Delfine je jednako bitno. U svaki meč ulaze sa velikom željom da pobede, da svakom rivalu nastave da drže glavu pod vodom, kao svih ovih prethodnih godina kada su bili nedodirljiva najveća sila svetskog vaterpola.

Neće Srbija doneti medalju sa Evropskog prvenstva u Budimpešti, ali je podigla glavu posle bolnog poraza od Španije u četvrtfinalu i danas je savladala Grčku, što znači da će se boriti za peto mesto – 12:9.

Izabrane vesti

Imali su Delfini poslednjih godina dosta teških duela sa Grcima, neizvesnih do kraja, ali danas su pokazali da su i dalje dosta bolji tim. Upisana je rutinska pobeda, kojom se izborila šansa da se puleni Dejana Savića sa Italijanima u nedelju bore za peto mesto.

Utakmica je do drugog poluvremena bila izjednačena. Uglavnom je vodila Srbija, imala je prednost od 3:1, ali su Grci dva puta stizali do minimalne prednosti. Na kraju druge četvrtine, ipak, 6:5 za Delfine.

Rapsodija u bazenu u nastavku meča. Malo su i okovi pali s ruku srpskih vaterpolista, sve ono što nije funkcionisalo u napadu protiv Španije, radilo je gotovo bez greške protiv Grčke. Dedović, pa Filipović i odvojila se Srbija na 9:6, što je bio jasan znak i Helenima da je ova utakmica rešena.

Odgovorno i borbeno do kraja, uz pogotke Vica i Aleksića u poslednjoj deonici i rutinska pobeda Delfina od 12:9.

Sa po tri gola Dedović i Stefan Mitrović su bili najefikasniji u srpskom timu, Filipović i Vico su postigli po dva, a po jednom su se u strelce upisali Mandić i Prlainović.

Foto: MN Press

EVROPSKO PRVENSTVO U VATERPOLU (BUDIMPEŠTA)

Petak

POLUFINALE

Španija - Hrvatska  9:8
19.00: (4,50) Crna Gora (8,00) Mađarska (1,35)

ZA PLASMAN OD 5. DO 8. MESTA

Italija – Rusija  14:12
Srbija – Grčka  12:9

ZA PLASMAN OD 9. DO 12. MESTA

Turska - Rumunija  3:20

Gruzija - Nemačka  8:9


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara