Nik Porter uštopovao Srbiju (©Reuters)
Nik Porter uštopovao Srbiju (©Reuters)

Bruka olimpijskog šampiona: Jedan gol za 24 minuta i šamarčina od Australije

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.07.24. | 11:35

Vaterpolisti zaboravili igru, a selektor tajm-aut u hotelu

Kakva bruka dvostrukog uzastopnog olimpijskog šampiona! Protiv Australije, jednog od dva najslabija rivala u grupi, Srbija je doživela poniženje, debakl kakav se ne pamti u novijoj istoriji ovog našeg trofejnog sporta – 8:3 (1:0, 5:1, 1:0, 1:2).

Za tri četvrtine, za 24 minuta igre, Delfini su dali jedan jedini gol! Ispadale su im lopte, bacali ih u prazno čak i sa igračem više, gotovo da nisu ni stvorili neke ozbiljne akcije, pa da kaže čovek kako je golman Australije činio čuda, začarao mrežu. Ma, ništa od toga. Srbija je terala kontru na svoju štetu tokom celog meča i doživela šamarčinu kakva se ne pamti.

Izabrane vesti

Umesto pobede vredne overenog četvrtfinala, Srbija će tek sada udariti na najjače protivnike: Španiju, Mađarsku i Francusku. Sa ovakvom igrom tu neće imati šta da traži. Ostaje samo nada da će se ponoviti Rio, jer je i tamo naš tim igrao očajno u grupnoj fazi, mada ne ovoliko užasno, ali se preporodio kada su krenule utakmice na ispadanje.

Od početka je izgledalo kao da su Delfini pravo iz kreveta došli na jutarnji termin olimpijskog turnira. Ako je napad bio katastrofalan, odbrana je držala nivo, pa je posle prve četvrtine bio samo gol zaostatka. Računali smo, trgnuće se. Kad ono...

Druga četvrtina je za anale. Australija je dobila 5:1 protiv Srbije! Dok su Delfini sve obrise igre zaboravili negde u hotelu, isto se može reći za selektora Stevanovića, da mu je tajm-aut opcija ispala iz džepa negde u autobusu. Nije ni probao da minutom odmora prekine seriju Ozija ili da prene svoje pulene. Izgledao je srpski tim kao da je prvi put zajedno u bazenu, kao da se ekipa upoznala na putu ka plivalištu.

Posle punih 15 minuta i 15 sekundi utakmice Srbija je dala prvi gol, postigao ga je Dušan Mandić. Na poluvremenu 1:6. Potpuni fijasko!

Da li će biti bolje u trećoj četvrtini? Neće. Dobila je Australija 1:0 golom iz peterca, Srbija ponovo nije postigla ni gol! I tad je bilo jasno da od rezultatskog povratka nema ništa.

Tek u poslednjem „kvartalu“ delfini su nešto odigrali, ali daleko, daleko do svog nivoa, daleko od bilo kakve šanse da dođu makar do boda.

Iskustvo iz Rija nas uči da vaterpoliste Srbije nikada, baš nikada ne treba otpisivati. Ali, ovo danas je bilo da ispod svakog pristojnog nivoa za olimpijskog šampiona. Da se obraz dugo crveni.

AUSTRALIJA – SRBIJA 8:3

(1:0, 5:1, 1:0, 1:2)

Pariz

Sudije: Andrej Franulović (Hrvatska), Lijang Žang (Kina)

AUSTRALIJA: Porter (8 odbrana), Lambi, Maksimović, Negus 1, Pauer, L. Edvards, Paviljar 4, Merčep 1, Birns 2, Berehulak, Put, Edvards, Hedžs. Selektor: Tim Hamil.

SRBIJA: Filipović (7 odbrana), Mandić 2, S. Rašović, Ranđelović, Ćuk, Dedović 1, Drašović, N. Jakšić, Vico, Ubović, P. Jakšić, V. Rašović, Mišović. Selektor: Uroš Stevanović.

OLIMPIJSKI TURNIR ZA VATERPOLISTE – 2. KOLO:

Utorak

GRUPA A

Hrvatska – Italija 11:14

16.35: (1.01) Amerika (19.0) Rumunija (16.0)

19.30: (3.40) Crna Gora (8.00) Grčka (1.50)

GRUPA B

Australija – Srbija 8:3

Japan – Francuska 13:14

21.05: (1.95) Španija (6.25) Mađarska (2.40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Pariz 2024Vaterpolo reprezentacija Australijevaterpolo reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara