Uroš Bregar (©Starsport)
Uroš Bregar (©Starsport)

Bregar i naredne sezone pomoćnik Johansonu u šampionu Evrope

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.06.24. | 12:53

Selektor Srbije produžio saradnju sa Đerom

Selektor rukometašica Srbije Uroš Bregar i naredne sezone ostaje u Đeru. Slovenac će i dalje da bude pomoćniok Šveđaninu Peru Johansonu.

Očekivani epilog. Mađarski velikan je osvojio titulu šampiona Evrope posle pet godina početkom ovog meseca u Budimpešti. Prvo je srušen danski Esbjerg u polufinalu, a onda u finalu pred 18.000 gledalaca pao je i nemački Bitighajm.

Izabrane vesti

Tim koji pobeđuje se ne menja.

Bio je veliki izazov pridružiti se Đeru tokom prošle sezone, ali nisam razmišljao ni na trenutak, znao sam da moram da dođem ovde. Nisam ni zažalio zbog svoje odluke. S jedne strane sam mogao da budem deo pobedničkom tima u Ligi šampiona, a sa druge jer smo Per Johanson i ja odmah našli zajednički jezik. Oboje smo podjednako ludi za rukometom i pokazalo se da možemo odlično da radimo zajedno. Imao sam nekoliko ponuda za funkciju glavnog trenera, ali sam osetio da je ovo mesto gde treba da budem i sledeće godine“, rekao je Bregar, koji vodi i žensku reprezentaciju Srbije, dok je Johanson na poziciji kormilara Holandije.

Bregar će krajem novembra da vodi Srbiju na Evropskom prvenstvu, a naše selekcija igraće u Debrecinu u grupi sa Crnom Gorom, Rumunijom i Češkom. Slovenac je sredinom aprila dobio novi četvorogodišnji mandat od strane Rukometnog saveza Srbije.

I pored evropske krune u domaćim okvirima slava je pripala Ferencvarošu. Andrea Lekić i Dragana Cvijić su stigle sa Fradijem do duple krune kod naših severnih komšija.



tagovi

Uroš BregarŽRK Đer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara