Biće drame: Dankinje odigrale za Srbiju i dobile Holandiju, čekamo Južnu Koreju

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.12.19. | 11:42

Svašta je moguće u Grupi 1 u poslednjem kolu

Biće drame u sredu - praktično sve utakmice u Grupi 1 Svetskog prvenstva za rukometašice biće odlučujuće za dalji plasman u polufinale i borbu za medalju. Ili makar za kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju. Rukometašice Danske savladale su Holandiju s 27:24 (14:9) i tako napravile rezultat koji savršeno odgovara Srbiji radi konačnog raspleta u grupi. Da bi naša selekcija imala šansu da se protiv Danske bori eventualno za polufinale, sada je potrebno još da Južna Koreja napravi senzaciju i savlada Norvešku, što će biti izuzetno teško, ali ne i nemoguće. U slučaju da do takvog raspleta ne dođe, srpskom timu ostaju druge mogućnosti, ali o tome ćemo tek kada se završi susret koji počinje u 12.30. 

Bravo! Pala je i ta Nemačka, Liščević heroj Srbije

Izabrane vesti

Dankinje su odigrale sjajan meč protiv favorizovanog rivala i vodile praktično ceo meč. Na poluvremenu čak i sa pet golova prednosti (14:9), što je bilo sasvim dovoljno da se održi distanca koju protivnice nisu mogle da stignu do kraja. A, nije da nisu pokušale. Odlično su Holanđanke otvorile nastavak utakmice i sa tri brza gola spustile minus na samo dva gola (14:12), ali onda je Danska uzvratila s nekoliko dobrih odbrana i nova dva pogotka. Tako je najveći deo drugog poluvremena vodila sa četiri, pa čak i pet golova viška (21:16), ali onda se umalo sve okrenulo protiv Danske. Holandija je nanizala četiri gola i stigla na samo gol zaostatka, kada se činilo da bi mogle čak i da preokrenu rezultat i ostvare pobedu. Međutim, Danska to nije dozvolila. Na seriju protivnika Danska je odgovorila sa dva brza gola zahvaljujući Miji Rej Bidstrup i Lerki Pedersen i do kraja susreta više nije dozvolila da se protivnice ozbiljnije približe.

Kod Dankinja pet golova postigla je Ana Met Hansen, pogodak manje imala je Trina Ostergard Jensen, dok su Bidstrupova i Stina Jorgensen imale po tri gola. U redovima Holandije Estavana Polman i Danika Snelder skupila pet, a Angela Maleštajn i Lois Abing po četiri gola.

SVETSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETŠICE (JAPAN) – DRUGA RUNDA, 2. KOLO:

Ponedeljak

GRUPA 1

Nemačka - Srbija 28:29 (17:19)

Danska - Holandija 27:24 (14:9)

12.30 (4,90) Južna Koreja (10,00) Norveška (1,25) 

Utorak

GRUPA 2

07.00 (1,25) Rusija (10,00)  Crna Gora (4,90) 
10.00 (7,75) Japan (13,00) Španija (1,12) 

12.30 Švedska - Rumunija

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara