Bravo! Pala je i ta Nemačka, Liščevićeva heroj Srbije

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.12.19. | 08:35

Kristina Liščević sa penala donela pobedu, Olimpijske igre u rukama

Dobro jutro Srbijo, rukometašice Srbije porazile su Nemačku i napravile najveći korak napred ka plasmanu na Olimpijske igre! U meču prepunom drame, izabranice Ljubomira Obradovića slavile su s rezultatom 29:28 (19:17) pogotkom Kristine Liščević iz sedmerca na isteku vremena!

Kao led ostala je hladna Kristina Liščević u presudnom trenutku utakmice, kada je smogla dovoljno hrabrosti da izađe pred Dinu Ekerlu i pošalje neodbranjiv hitac za dva, zlata vredna boda! Strašan posao odradila je Jelena Lavko koja je bukvalno u poslednjem sekundu utakmice izvukla faul Ine Grosman koja je nogama bila u golmanovom polju, što je automatski bio znak da naše dame imaju sedmerac za pobedu i siguran bod u rukama. Ipak, Liščevićeva se svojski potrudila da obraduje naciju i pokupi ceo plen! Lavko je utakmicu završila u suzama pošto je kod faula Grosmanove nezgodno pala na leđa, zbog čega je morala da izađe s terena uz pomoć lekara reprezentacije Srbije. 

Izabrane vesti

Fantastičan meč viđen je u dalekom Japanu, veoma uzbudljiv, napet i s mnogo sreće za srpski tim na kraju! Srpske rukometašice igrale su fantastično u napadu tokom prvog dela utakmice, vodile i sa čak pet golova razlike (12:7), a iako su se Nemice podigle iz početne letargije, rezultat na poluvremenu glasio je 19:17 u korist našeg tima.

Ponovo u svom elementu - Jovana Risović

Srbija je loše startovala u drugom delu, izgubila i onu minimalnu prednost zahvaljujući dobroj odbrani Nemačke, koja je uspela da zaokrene rezultat i povede sa 21:20 posle nekoliko lakih golova s krila i beka. Od tada kreće jurnjava naših reprezentativki koja je ipak imala srećan kraj.

Naše rukometašice se nisu predavale nijednog trenutka, što je donelo neviđenu dramu u finišu. Lavko je u dva navrata uspela da poravna rezultat u završnih pet minuta utakmice, ali Srpkinje nisu uspevale da naprave taj dodatni korak napred ka zaokretu. Sve do poslednjeg momenta utakmice, kada je Liščevićeva hladnokrvno rešila situaciju gde bi mnoge igračice pale... Još jednu odličnu partiju pružila je Jovana Risović koja je blistala na golu, skupila tri važne odbrane u samoj završnici, uključujući i možda najbitniju intervenciju u poslednjem minutu kod rezultata 28:28, posle čega se videla pobeda Srbije! Odmah je reagovao selektor Obradović, uzeo kratku pauzu i svojim izabranicama poručio samo da ostanu smirene i da će rezultat doći. Tako je i bilo.

Još jedan odličan meč pružila je Dragana Cvijić sa sedam golova iz osam upućenih šuteva. Jovana Stoiljković i Željka Nikolić upisale su po tri, Slađana Pop Lazić četiri, a Jelena Lavko pet golova! Kod Nemica Evgenija Minevskaja i Ameli Berger imale su po šest golova, a Julija Benke jedan manje.

Pred poslednje kolo drugo faze svaki rasplet je u opticaju! Ako Danska savlada Holandiju, a Južna Koreja dobije Norvešku, Srbija bi protiv Danske u sredu od 10 časova ujutru jurila i direktan plasman u polufinale!

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara