A onda je ušla Bianka...

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.09.19. | 08:47

Napeto je bilo… Naše devojke ipak su smogle snage, pa je rafal od 6:1 u četvrtom setu prelomio utakmicu na stranu šampionki Evrope i sveta

Naše odbojkašice savladale su Argentinu sa 3:1 (25:15, 23:25, 25:23, 25:23) u četvrtom kolu Svetskog kupa. Ključni momenat odigrao se u četvrtom setu u kom je naša selekcija već skoro bila na pragu sloma, odnosno nastavka meča u tajbrejku. 

Tok meča, u prvom setu nije obećavao ovoliku neizvesnost, pošto su naše devojke suvereno igrale i naravno dobile. Već u drugom dolazi do oscilacija, preuzimanja vođstva, ali se na kraju desilo da Argentina dobije i vrati utakmicu u egal. I treći set je bio neizvestan, ali se mora konstatovati da su naše devojke bile mudrije i jače. Utakmica je dobijena u prelomnom četvrtom setu kada se razigrala Bianka Buša koja je tek u trećem setu ušla sa klupe. U tom četvrtom setu je Bianka osvojila pet poena od kojih su neki bili ključni i uz Anu Bjelicu koja je osvojila 29 poena, bila najzaslužnija za pobedu. 

Izabrane vesti

Poslednji set bio je najneizvesniji, vuklo je sve ka petom, jet Argentina je u tom momentu sa 19:13 skoro pa sve držala u svojim rukama. Onda su rivalke naših devojaka razoružane, i to najviše zahvaljujući maestralnoj igri Buše, uz jako bitne poene koje su osvojile Ana Bjelica i Jelena Blagojević. Serijom od 6:1 su naše devojke uspele da neutrališu neugodnih 22:19.

Već u četiri sata ujutru, dakle u četvrtak po srednjoevropskom vremenu, pred nama je Holandija. Polufinalistkinje svetskog prvenstva su u Japan došle u najjačem sastavu i posle tri meča imaju maksimalana učinak bez izgubljenog seta. 

FOTO: Star Sport

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara