Odbojkašice Crvene zvezde (MN Press)
Odbojkašice Crvene zvezde (MN Press)

Zvezdine dame utišale Lajkovac: Trofej posle osam godina stiže na Marakanu, 18. kup u vitrinama

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.03.22. | 21:02

Crveno-bele u finalu Kupa Srbije bolje od ekipe Železničara – 3:1

Još jedan trofej obogatiće vitine u trofejnoj sali Odbojkaškog kluba Crvena zvezda. Osam godina od prethodne pobede u nacionalnom kupu, ujedno i od poslednje osvojenog pehara, ženska selekcija se ponovo popela na pobedničko postolje!

Crveno-bele dame su večeras pred punim tribinama dvorane u Lajkovcu potpuno nadigrale domaći tim. Nametnule su željeni ritam od prvog poena, na kratko popustile u trećem setu, a onda po taktovima kapitena Bojane Drče otplesale do velike pobede – 3:1 (25:18, 25:14, 18:25, 25:23).

Izabrane vesti

I pre ovog trofeja Zvezda je bila rekorder po broju osvojenih kupova, a sada se učvrstila na vodećoj poziciji sa 18 pehara.

U prva dva seta Lajkovac je bio obojen potpuno u crveno-belo. Domaće igračice kao da glavama još nisu bile u utakmici, a Zvezda je već mogla da se pohvali da ima prednost od 2:0. U svim segmentima su bile bolje gošće – sigurnije i preciznije u napadu, ubojitije na servisu, snažnije na bloku... Bojana Drča je uspešno razigravala sve saigračice, među kojima je posebno raspoložena bila Dajana Bošković. Udarala jako ili kuvala – korektorka Crvene zvezde je pravila velike probleme protivniku i pravila razliku.

Njenim koracima su ubrzo krenule Ana Živojinović i Jelena Lazić sa krajeva, kao i Božica Marković i Jelena Delić kroz sredinu. Na prijemu je konce držala Tijana Milojević i olakšavala kapitenu organizaciju napada. Prvi set je Zvezda dobila ubedljivo - 25:18, a onda je uspela u drugom da bude još dominantnija - 25:14.

U trećem periodu je trener Železničara istumbao postavu, Aleksandru Uzelac je sa pozicije primača prebacio na korekciju i tako pokušao da promeni stanje na terenu. Jovana Mirosavljević je bila sigurnija u napadu, razigrala se i Uzelac, crveno-bele su malo popustile i dozvolile rivalkama da osvoje taj period i produže finalnu borbu.

Bolje su domaće počele i četvrti period, ali je Zvezda na vreme uspela da se trgne i vrati stvari na svoje mesto. Neizvesna završnica je pripala crveno-belim devojkama, koje su u klupsku kolekciju dodale 18. nacionalni kup.

MN PressMN Press

Na kraju je kao najbolji poenter utakmicu završila Jelena Lazić sa 15 poena. Dajana Bošković je postigla jedan manje, a Ana Živojinović je na svom kontu skupila 11. U poraženom sastavu Jovana Mirosavljević je upisala 17, a Anica Kutlešić 15, od čega osam iz bloka. Treća dvocifrena bila je Aleksandra Uzelac sa 11.

Senku na sjajnu predstavu u Lajkovcu bacila je samo povreda Ljubice Milojević, srednjeg blokera Železničara početkom četvrtog seta. Prizor je bio veoma težak za gledanje, pa se svi nadaju da je prošla bolje nego što je to na prvi pogled delovalo.


tagovi

ŽOK Crvena zvezdaŽOK Železničar Lajkovackup srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara