Danilo Radović (©Starsport)
Danilo Radović (©Starsport)

Voša pala u prvenstvu posle skoro godinu dana: Pančevci granitnom odbranom srušili Novosađane

Vreme čitanja: 4min | sub. 08.10.22. | 20:12

Arkus Superliga Srbije: Šampion položio oružje u dvorani Strelište. Dinamo naneo prvi poraz četi Borisa Rojevića u 2022. godini – 28:24. Blistali desni bek Milan Golubović i pivotmen Uroš Pavlović. Bezidejni bekovi Lala, podbacio Belorus Baris Puhovski

Porazi rukometaša Vojvodine poslednjih godina u prvenstvu mogu da se nabroje na prste jedne ruke. Lale su pale u Pančevu u derbiju četvrtog kola Arkus Superlige Srbije. Dinamo je slavio ubedljivo sa 28:24 i naneo prvi poraz četi Boris Rojevića posle skoro godinu dana. Prethodni neuspeh u šampionatu, Lale su ostvarile 28. oktobra prošle godine, kada su pali u Šumicama od Crvene zvezde.

Silni motivisani Pančevci koji su se mučili u prva tri kola, očitali su lekciju devetostrukom uzastopnom šampionu Srbije. Podatak da su Novosađani samo 24 puta zatresli mrežu domaćina govori o sjajnoj odbrani Dinama, ali i očajnom napadu Vojvodine.

Izabrane vesti

Posebno su zatajali bezidejni bekovi Lala. Prosek je izvadio Branko Tomić koji je u finišu sa tri gola uspeo malo da razmrda spoljnu liniju Lala. Najveće razočaranje je Belorus Baris Puhovski, najzvučnije ime u srpskom rukometu poslednjih godina. Tek pristiglo pojačanje iz Zagreba Milan Milić i nespremni za veću minutažu Gregor Ocvrik ništa nisu mogli protiv granitne odbrane izabranika Nenada Kraljevskog. Jedino su Novosađani prolazili s krila, preko raspoloženih Darka Milenkovića u prvom i Miloša Grozdanića u drugom poluvremenu.

Stubovi odbrane tima iz grada na Tamišu bili su iskusni Duško Čelica i Uroš Pavlović. Pivotmen domaćina je bio fantastičan i u napadu. U prvom poluvremenu, Dinamovu prednost je držao desni bek Milan Golubović. Nije domaćina poremetio ni crveni karton golmana Obrada Ivezića koje u poslednjem minutu prvog poluvremena pokušao da zaustavi kontru Voše, ali je faulirao Miloša Grozdanića, pa je morao ranije u svlačionicu.

Bolje je Dinamo otvorio meč, poveo je sa 6:3 u 13. minutu. Trener gostiju Boris Rojević morao je da zatraži tajm-aut posle gola Stefana Sunajka. Voša odgovara seriju 4:0, povela je sa 7:6, ali posle toga, novi nalet domaćina u režiji Golubovića i Pavlovića. Njima dvojici se pridružio i povremeni reprezentativac Srbije Danilo Radović.

Na odmor je Dinamo otišao sa prednošću od 12:9. Na startu drugog poluvremena, Vojvodina je prišla na gol zaostatka golom Milenkovića iz kontre – 12:13. Možda i presudnu trenuci meča dogodili su se u 36. minutu, kada je golman Dinama Nemanja Marjanović postigao dva gola za Pančevce u trenucima kada su gosti igrali bez čuvara mreže. I u prvom poluvremenu su Lale primile dva pogotka, kada je mreža bila nebranjena.

U 40. minutu je stub odbrane žuto-crnih Duško Čelica morao u svlačionicu zbog trećeg isključenja. Ni to nije poremetilo domaćine. Nisu dali Voši da ih urgozi. Branko Tomić je na šest i po minuta pre kraja lepim golom posle cepelina smanjio na samo -2 – 21:23, ali u narednim napadima Golubović i Pavlović novim pogocima rešavaju pitanje pobednika. Imao je Dinamo i +6 – 27:21, bilo je i nervoze kod Novosađana, igrali su u jednom trenutku sa četvoricom u polju, ali su na kraju ublažili poraz.

Trijumf Dinama nagoveštaj je da ćemo ove godine gledati mnogo zanimljiviju ligu sa četiri, pet kandidata za titulu.

Radost na klupi Dinama (©Starsrport)Radost na klupi Dinama (©Starsrport)

Junak meča bio je pivotmen Pančevaca Uroš Pavlović sa sedam golova iz devet pokušaja. Kružni napadač je obavio i lavovski deo u odbrani. Milan Golubović je postigao šest golova, a levo krilo Marko Perović pet, bez promašaja. Danilo Radović je tri puta pogodio, šest puta nije bio precizan, ali njegovi golovi bili su zlata vredni u trenucima kada je pretio pasivan napad ili su domaćini bili u bezizlaznim situacijama.

Nemanja Marjanović je imao pet odbrana, uz dva gola, dok je Obrad Ivezić zaustavio četiri lopte gostima.

Vojvodina je imala samo raspoložena krila. Miloš Grozdanić je pogodio osam puta, od toga pet sa linije sedam metara, dok je Darko Milenković četiri puta pogodio mrežu nekadašnjeg kluba. Branko Tomić je dao tri gola iz isto toliko pokušaja. Zaustavljen je bio i pivotmen Živan Pešić koji se samo jednom upisao u listu strelaca, kao i indisponirani Belorus Baris Puhovski. Milan Milić je dva puta pogodio u debiju u dresu crveno-belih, a povratnik Gregor Ocvrik je jednom matirao Ivezića u prvom poluvremenu.

Solidan u prvom poluvremenu bio je hrvatski golman Fran Lučin sa šest odbrana, dok je u većem delu nastavka branio Tunišanin Idris Idrisi, ali je skinuo samo dva šuta iz 11 pokušaja.

Vojvodina i Dinamo sada imaju identičan skor od 3-1, koliko i Crvena zvezda i kragujevački Radnički, dok su jedine neporažene ekipe Metaloplastika i Partizan.

-------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

SUPERLIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠE – 4. KOLO

Petak

Metaloplastika - Kikinda 43:31 (21:17)

Radnički Kragujevac - Topličanin 28:27 (16:16)

Rudar Kostolac – Crvena zvezda 22:35 (14:18)

Šamot – Partizan 26:31 (14:17)

Subota

Dinamo Pančevo – Vojvodina 28:24 (12:9)

Jugović – Dubočica 24:25 (14:12)

Obilić – Proleter Zrenjanin 30:33 (17:17)



tagovi

RK Dinamo PančevoRK VojvodinaARKUS ligaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara