Tijana Bošković i Maja Aleksić (©FIVB)
Tijana Bošković i Maja Aleksić (©FIVB)

Tijana Bošković: Rizikovale smo, ali isplatilo se! Naša najbolja partija do sada

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.10.22. | 21:39

Naše odbojkašice presrećne zbog velike pobede protiv Amerike

Sjajnu predstavu prikazale su večeras odbojkašice Srbije. Pred njima su pale olimpijske šampionke i to za samo 65 minuta igre. Koliko su Santarelijeve izabranice biće moćne govori i podatak da su protiv Kazahstana morale da ostanu minut duže na terenu...

Duel Amerike i Srbije nije delovao kao derbi, jer protivnice nisu uspele da pariraju svetskim šampionkama. Igrale su onoliko koliko im je bilo dozvoljeno, a posebno ponižene su bile u trećem setu u kom su osvojile 13 poena.

Izabrane vesti

Najdominantnija na terenu bila je Tijana Bošković, koja je sama uzela jedan ceo set. Zabeležila je čak 25 poena, od čega 21 iz napada, tri iz bloka i jedan sa servisa.

"Veoma smo srećne jer smo grupnu fazu završile bez poraza. Mnogo će nam značiti za narednu grupu", rekla je Tijana Bošković posle petog trijumfa na Svetskom prvenstvu. "Ovo je bila naša najbolja partija do sada. Na početku smo baš rizikovale, pravile smo veći broj grešaka, ali na kraju se to isplatilo. Pobedile smo najjačeg protivnika u grupi i ovaj trijumf će nam značiti za samopouzdanje".

Amerikanke su zabeležile samo jedan blok, a naša devojke čak 13.

"Iznenađena sam sad kad to čujem", prokomentarisala je Tijana broj osvojenih poena rivalki u tom segmentu.

Boškovićeva je imala 68 odsto realizacije u napadu, a visoke procente su imale i njene saigračice.

"Kod nas je odrađen odličan posao na prijemu, a Boša je razigrala ceo tim, zato je došlo do odličnih procenata u napadu".

U narednoj fazi Srbije će igrati sa Dominikanskom Republikom, Turskom, Tajlandom i Poljskom.

"Protivnici su već poznati. Srešćemo se sa četiri jake reprezentacije. Poljska je domaćin, a veoma dobro igra na svom terenu. Turska nam je dobro poznata... Neće biti lakih utakmica, ali znamo koliko su sve bitne zbog protivnika u četvrtfinalu, gde sam sigurna da ćemo biti".

Veliki posao je danas na mreži odradila Jovana Stevanović. Ponovo je pokazala koliko znači ovom timu...

"Prva dva seta nisu bila jednostavna. U momentima kada smo bile rezultatski iza njih, nismo se predavale", prokomentarisala je Stevanovićeva. "Zasluženo smo ostvarile pet uzastopnih pobeda. Iz utakmice u utakmicu smo igrale sve bolju i lepšu odbojku. Samo treba da nastavimo do kraja ovako. Ovo je ipak samo grupna faza, tek nas čeka ono pravo. Nismo ni u prvom delu imale laganu grupu, tako da je dobro što smo ovako završile uvodnu fazu. Samo treba u istom temu i da nastavimo".



tagovi

Tijana BoškovićSvetsko prvenstvo za odbojkašice 2022Jovana Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara