Dušan Mandić (©Reuters)
Dušan Mandić (©Reuters)

Savić poslao pozive na 30 adresa, Srbija počinje pripreme za SP bez igrača Novog Beograda

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.05.22. | 15:20

Reprezentaciji će se naknadno priključiti osmorka iz redova novog šampiona Srbije, kao i Đorđe Lazić i Nikola Dedović

Srbija je dobila novog šampiona, Novi Beograd je sa prestola istisnuo kragujevački Radnički, a završetak državnog prvenstva bio je signal selektoru Dejanu Saviću da krene sa pripremama za Svetsko prvenstvo, koje će se od 18. juna do trećeg jula održati u Mađarskoj.

Dejan Savić će reprezentativce okupiti 28. maja, ali baš kao i za turnir Svetske lige u Podgorici, gde su Delfini bili prvi i tako se kvalifikovali za Superfinale u Strazburu, od starta neće imati na raspolaganju sve igrače. Klupska sezona i dalje traje, Novi Beograd će se početkom juna na bazenu “11. april” boriti za prvi evropski trofej, pa će se osmorka iz redova šampiona Srbije pripremama priključiti neposredno pred početak planetarne smotre, saznaje Mozzart Sport. Kao i Nikola Dedović iz nemačkog Špandaua i Đorđe Lazić iz Breše, sa kojom će u Beogradu napasti titulu Lige šampiona.

Izabrane vesti

Uputio je Savić pozive na 30 adresa, najviše poziva stiglo je igračima iz trenutno dva najjača srpska kluba. Po osmoricu daće prvak države i Radnički iz Kragujevca. Od četvorice “stranaca” na startu priprema naći će se Sava Ranđelović i Branislav Mitrović. Prvotimci Vašaša su predvođeni Slobodanom Nikićem osvojili treće mesto u prvenstvu Mađarske, obojica su u Srbiji, a reprezentativni centralni bek je prisustvovao prvoj utakmici finala Superlige Srbije.

Na prvom okupljanju reprezentacije od povratka iz Podgorice, na bazenu pojaviće se: Branislav Mitrović, Lazar Dobožanov, Dimitrije Rističević, Vladimir Mišović, Milan Bulajić, Sava Ranđelović, Nikola Lukić, Marko Radulović, Nemanja Vico, Petar Velkić, Ognjen Stojanović, Gavril Subotić, Stefan Branković, Luka Pljevančić, Vuk Milojević, Zoran Božović, Nikola Kojić, Bogdan Gavrilović, Pavle Mušikić i Bogdan Brešćanski.

Nikola Dedović se sa Špandauom bori za titulu u Nemačkoj, a u finalu gubi od Hanovera sa 2:1. Po završetku serije i zlatni olimpijac iz Tokija doći u Beograd, a Đorđe Lazić će dobiti “poštedu” posle Fajnal-ejta Lige šampiona, kao i nosioci igre Novog Beograda. Prvak Evrope biće poznat 4. juna, a iduća tri dana Dušan Mandić, Nikola Jakšić, Strahinja Rašović, Viktor Rašović, Radomir Drašović, Đorđe Vučinić, Draško Gogov i Vasilije Martinović će raditi na oporavku, kako bi spremni dočekali finalnu fazu priprema.

Prvom delu priprema koji će se odvojati na beogradskim bazenima "Banjica" i "Milan Gale Muškatirović" prisustvovaće 20 igrača, a ostatak reprezentativaca će se priključiti timu u Kragujevcu, koji će biti baza pred početak Svetskog prvenstva i put u Segedin. Do utakmica sa Amerikom, Australijom i Kazahstanom u grupnoj fazi, selektor Srbije "prepoloviće" broj igrača.

Postoji mogućnost da selektor Srbije proširi spisak i doda mu još nekog “stranca”. Centar Nemanja Ubović iz Ferencvaroša povremeno je dobijao poziv, ali ga duži period nije bilo na reprezentativnim okupljanjima. “Spisak zvanica” se ustalio i manje-više jedine promene ticale su se juniora, koji su dobijali priliku da stiču iskustvo trenirajući sa šampionima.


tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeDejan SavićSvetsko prvenstvo u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara