Odbojkašice Srbije na prethodnom EP (©MN Press)
Odbojkašice Srbije na prethodnom EP (©MN Press)

Odbojkašice i na RTS-u: Evo gde i kada možete da gledate Srbiju

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.08.23. | 08:52

Naša reprezentacija prvu utakmicu igra u petak od 17 časova

Čim nema utakmica na RTS-u, kao da se takmičenje i ne igra... Za jedan deo stanovništa Srbije i dalje važi ta realnost.

Baš zato je dobra vest za sve ljubitelje odbojke u našoj zemlji da će utakmice Srbije na Evropskom prvenstvu za odbojkašice koje se igra u Belgiji, Italiji, Estoniji i Nemačkoj moći da gledaju na Javnom servisu.

Izabrane vesti

Televizija Arena Sport će prenostiti celokupno kontinentalno takmičenje, a mečevi na kojima budu igrale Tijana Bošković i drugarice biće i na RTS-u i na Areni Sport. Sve u svemu - dostupni celoj zemlji.

Početak takmičenja zakazan je za večeras od 20.00, kada će u Veroni na otvaranju prvenstva snage odmeriti aktuelne evropske šampionke Italijanke i Rumunke. Taj duel prenosiće Arena Sport 3.

Kad je reprezentacija Srbije u pitanju - startni pucanj čuće se u petak od 17.00 časova. Prvi rival je Ukrajina, protiv koje su Gvidetijeve izabranice apsolutni favorit. Premijeru će gledaoci moći da prate na RTS 1 i Areni Sport Premijum 2.

Srpkinje meč drugog kola igraju u nedelju od 17.00 časova protiv Slovenije, a treće kolo je u istom terminu dan kasnije protiv Poljske. Ukoliko sve bude išlo po planu, ovaj obračun bi trebalo da odluči i ko će sa prvog mesta u osminu finala Evropskog prvenstva.

U četvrtom kolu svetske šampionke će se sastati 23. avgusta sa Mađaricama od 20.00 časova. A u poslednjoj rundi grupne faze očekuje se spektal, barem za publiku, jer će rival Srbije biti Belgija. Taj susret igra se 24. avgusta od 20.00 časova.

Raspored naših utakmica u nastavku biće poznat tek kada se overi prolaz. U osminu finala će iz svake grupe proći četiri selekcije.

Podsetimo, prethodno evropsko prvenstvo igralo se u Srbiji, Rumuniji, Hrvatskoj i Bugarskoj. Završnica se održavala u našem glavnom gradu, a titulu je osvojila Italija. Odbojkašicama Srbije su posle poraza u finalu oko vrata zasijale srebrne medalje.

PIŠE: Miljana ROGAČ

UTAKMICE SRBIJE U GRUPNOJ FAZI

1. kolo - 18. avgust

17.00: Srbija - Ukrajina (RTS 1, Arena Sport Premium 2)

2. kolo - 20. avgust

17.00: Srbija - Slovenija (RTS 1, Arena Sport 4)

3. kolo - 21. avgust

17.00: Srbija - Poljska (RTS 1, Arena Sport)

4. kolo - 23. avgust

20.00: Srbija - Mađarska (RTS, Arena Sport)

5. kolo - 24. avgust

20.00: Srbija - Belgija (RTS, Arena Sport)


tagovi

Evropsko prvenstvo za odbojkašice 2023.ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeTijana BoškovićĐovani Gvideti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara