Kristina Graovac i Jovana Risović (©Starsport)
Kristina Graovac i Jovana Risović (©Starsport)

Kalkulacije pred poslednje kolo: Pobeda protiv Slovenije vodi u drugu rundu, uz bar bod Danske

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.11.22. | 23:41

Rukometašice Srbije i dalje imaju šanse da se nađu među 12 reprezentacija na Evropskom prvenstvu, ali je potrebna i "pomoć"

Rezultati realni, igra ispod očekivanja – tako bi mogao da se okarakteriše učinak rukometašica Srbije na Evropskom prvenstvu u Celju. Švedska i Danska su za klasu bolje od izabranica Uroša Bregara, a šansa ostaje u poslednjem kolu, u utorak (18.00) protiv domaćina, Slovenije.

Plasman u drugu rundu obezbediće po tri najbolje selekcije iz sve četiri grupe, a bodovi se prenose sa reprezentacijama koji nastavljaju bitisanje u sledećoj fazi. U slučaju da dve selekcije imaju isti broj bodova, odlučuju međusobni susreti.

Izabrane vesti

Srbija bi pobedom protiv Slovenije izborila drugu rundu šampionata u Ljubljani, ali uz uslov da Dankinje uzmu bod ili pobede Švedsku u poslednjem meču Grupe B. Ako Šveđanke dobiju suseda završiće sa svih šest bodova, preneće četiri u narendu rundu, a tri selekcije Danska, Srbija i Slovenija imali bi po dva boda. U tom trouglu, naša selekcije je skoro u bezizlaznoj situaciji. Slovenke su dobile Dansku sa 28:26 u prvom kolu, dok su Skandinavke razbile našu selekciju sa 34:21 u nedelju uveče.

U trouglu, izabranicama Uroša Bregara treba pobeda protiv domaćina šampionata sa čak osam golova razlike, što deluje kao naučno fantastika. Danska je sigurna u drugoj rundi. Tradicija je uz Srbiju koja je dobila Slovenke na četiri poslednje zvanične utakmice. Dankinje ne mogu da kalkulišu jer bi porazom od Švedske u narednu rundu ušle bez bodova.

Ukoliko naša selekcija izbori drugu rundu igraće sa Norveškom i verovatno Hrvatskom i Mađarskom (Švajcarska je bez bodova posle dva kola). Sigurno je da Srbija, iako se plasira u Top 12 fazu, neće preneti nijedan bod.

---------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------



tagovi

ženska rukometna reprezentacija Srbijeevropsko prvenstvo za rukometašiceUroš Bregar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara