Komentari na vest

Ima li ženski rukomet budućnost u Srbiji?

G

Gost1234

pre oko 1 godinu

Jagodina od grada dobija 30+ miliona godisnje,ali je to i dalje malo,jer losi ljudi vode klub.Trener,uz svo postovanje,forsira spor i los rukomet.Osvojice one duplu krunu opet,ali za Evropu,bez jaceg rada i sponzora,nema nista.
C

Coach

pre oko 1 godinu

A muski rukomet ide uzlaznom putanjom, ne znas ti care nista!
R

Rukomet NIŠ

pre oko 1 godinu

Većina klubova u ženskoj odbojci u super ligi Srbije ima te budžete i veće. U Zvezdi neke igračice (2,3 njih) igraju za mesečnu platu od 4000-5000 eura. Imaju strankinju koja igra 3 meseca za 90 000 eura. Ostali jači klubovi imaju najbolje igračice od 2000 do 4500 mesečmo. Ima i onih sa 6000 eura .Jeste jedna u ekipi takva ali je plaćena kao ceo tim u rukometu. Treneri im imaju od 1500 do 5000 eura plate mesečno. Kažu najmanje plaćen im libero 1700 e mesečno. One na klupi koje manje igraju su plaćene vise od svake rukometašice u Srbiji. Svi klubovi imaju trening 2 puta na dan. Svi imaju opremu za trening. Svi imaju dosta dece. Ozbiljne su i to pare za ženski sport u Srbiji. Pustite Zvezdu Partizan to je muški sport. Druga dimenzija i put u svemir za rukomet. Imaju bazu za reprezentaciju u ženskoj odbojci. Imaju sistem. Onda dođe i rezultat. Nisu slučajno prvaci sveta. Mi u Beogradu nemamo klub a odbojka ima 4,5 u super ligi. Najmasovniji sport u Beogradu je ženska odbojka postala. U Nišu takođe kao iu Novom Sadu. Uzeli sve veće gradove. Osnovali klubove u svakom selu i manjem mestu u Srbiji. Imaju 7 rangova takmičenja. U tim zadnjim ligama sedmi, šesti i peti rang u svakom ima po 100 klubova. Svaki region ima ligu. Košarka muška je smešna za žensku odbojku po tom pitanju masovnosti. Iskoristiti su rezultate reprezentacije i od njih treba učiti. Rukomet mora da uradi analizu i krene od o. Jedno je reprezentacija drugo je klub i takmičenja. Reprezentacija će uvek biti tu negde ali klubovi su problem. Mora u škole da se uđe. Mora da se masovno podigne. Treneri da se edukuju. Nije rešenje ženskog rukometa stući u jedan klub 300.000 eura.. To ne menja ništa.
Б

Белграно

pre oko 1 godinu

У рукомету за разлику од фудбала или кошарке нису потребни силни милиони да се направи резултат. Ако се фудбал и кошарка већ увелико гурају и играју у Београду, онда би рукомет требало развијати у унутрашњости. Зајечар, Неготин, Ниш, Нови Сад, Каћ, Зрењанин, Шабац, Лесковац, у Србији има безброј места у којима се воли рукомет и где би људи подржавали да се направи леп пројекат. Треба имати план и средства, а за шта све ова држава баца паре то би било итекако корисна инвестиција и ваљда је свима у интересу да нам се девојчице баве спортом, али треба им пружити неку перспективу. Лако је рећи немамо ништа, али баш тако се пропада, хајде да не дамо да нам пропадне урођени таленат и да нам изумиру места по Србији.
G

Gostima

pre oko 1 godinu

To je Gobeljina plata u Zvezdi npr.
D

DonKyo

pre oko 1 godinu

Ne
M

Mjv

pre oko 1 godinu

Ne