Stefan Janković iz Partizana (© MN Press)
Stefan Janković iz Partizana (© MN Press)

Drama u korist Partizana: U petom setu gubio četiri razlike, pa pobedio Radnički

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.11.21. | 20:25

Prednost crno-belih posle prvog susreta četvrtfinala

Parni valjak nizbrdo, pa uzbrdo. Na kraju je stigao do prednosti u prvoj etapi četvrtfinala Kupa Srbije, pošto je u pravom trileru savladao kragujevački Radnički i stekao bolju osnovu pred revanš u Šumadiji narednog utorka.

Tim Bojana Janića je slavio 3:2, iako je maltene dvaput morao da pobedi uporne i kočoperne goste. Vodio je 1:0 i 2:1, na početku odlučujućeg seta imao četiri poena zaostatka i – slavio. U pravi čas, da polaže kako je poraz od Spartaka, u prethodnom kolu Superlige, samo prolazna slabost.

Izabrane vesti

Partizan je dobro otvorio utakmicu i poveo dobivši premijerni set 25:22, ekipa Dragana Kobiljskog se bolje snašla u maratonskoj drugoj deonici (31:29), kad je treći set pripao domaćinu, posebno jer je bio ubedljiv (25:14), delovalo je da jezdi ka trijumfu, međutim, Radnički se podigao, poravnao na 2:2 (25:23).

Prava drama viđena je u petom setu. Kragujevčani su poveli 6:2, imali 11:8 i 13:11, tad je Marinović sa dva vezana poena doneo Partizanu poravnanje, Koprivica pogrešio na suprotnjoj strani, a Nejić sa dva smeča omogućio radost crno-belima (3:2).

Marinović i Nejić su bili najproduktivniji odbojkaši Partizana sa po 25 poena, dok je Radnički predvodio Kovač sa 28.

Druga utakmica igra se u Kragujevcu 9. novembra. U slučaju da protivnici imaju po jednu pobedu, polufinalistu će odrediti bolji set količnik, a ako je taj odnos isti računa se bolji poen količnik iz svake utakmice pojedinačno. Ne bude li ni tad poznat putnik u polufuinale igraće se zlatni set, koji određuje pobednika.


tagovi

OK PartizanBojan Janićkup srbije u odbojciOdbojka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara