TREĆA SMENA: Finale u Kolumbiji, festival golova u Boliviji, borba za opstanak u Čileu

Vreme čitanja: 4min | ned. 20.12.20. | 22:55

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

ESTUDIJANTES LA PLATA - RASING, 23.20

Izabrane vesti

(Fudbal, Argentina, Kup Dijega Maradone, plej-aut)

Estudijantes još uvek čeka na prvu pobedu i gol u sezoni. Prvi deo šampionata završio je na poslednjem mestu sa samo dva boda i gol-razlikom 0:5, a nije se proslavio ni na startu plej-aut grupe, gde je poražen od Njuels Old Bojsa minimalnim rezultatom. Rasingu takođe ne cvetaju ruže u prvenstvu. Pretpreo je poraz u prethodnom kolu od Veleza, u prvom delu prvenstva upisao je samo jedan trijumf, ali mu u Kopa Libertadoresu ide odlično. U osmini finala je eliminisao šampiona Flamengo, u prvom meču četvrfinala porazio i Boku Juniors, pa su velike šanse da Bekasese večeras odmori ključne igrače, što bi dalo velike šanse domaćinu da stigne do toliko željene pobede.

INDEPENDIJENTE - BOKA JUNIORS, 23.20

(Fudbal, Argentina, Kup Dijega Maradone, plej-of)

Boka je upala u problem, pošto je u prvom kolu remizirala sa Arsenalom iz Sarandija, ali ne može previše da se fokusira na popravni, jer je već za četiri dana očekuje revanš u četvrtfinalu Kopa Libertadoresa, gde juri gol zaostatka protiv Rasinga. Zbog toga bi Mihel Ruso, baš kao i kolega iz Rasinga Bekasese, mogao da sačuva kostur tima za revanš, što je izvrsna prilika da se Independijente vrati na pobednički put posle dva vezana poraza. Međusobni susreti dva tima u poslednje vreme nisu efikasni, samo jedan od prethodnih pet doneo je tri ili više golova. U tom periodu Boki su pripala dve utakmice, Independijenteu jedna, dok su preostale dve završene remijem.

HURAKAN – RIVER PLEJT, 01.30

(Fudbal, Argentina, Kup Dijega Maradone, plej-of)

Hurakan je u Grupi A plej-ofa jedini upisao trijumf i našao se usamljen na čelu tabele. Pobedom na otvaranju drugog kola pretekao ga je Argentinos Juniors, pa će domaćin večeras morati da slavi ukoliko želi da se vrati na lidersku poziciju. Međutim, River Plejt, koji je u prethodnom kolu remizirao, u međuvremenu je završio sa Kopa Libertadoresom za ovu kalendarsku godinu. Plasirao se u polufinale i sada može da se fokusira. Kako učestvuje na kontinentalnom takmičenju, za River je sezona počela znatno ranije. Do sada je odigrao 15 mečeva i na poslednjih deset nema poraz, dok je Hurakan odigrao tek sedam.

FORTALEZA – SEARA, 00.30

(Fudbal, Brazil, Serija A)

Fortaleza se partijama u poslednjih mesec dana izvukla iz opasne zone. Tek jedan poraz, u prethodnom kolu protiv Bragantina, na poslednjih pet mečeva upisao je domaćin i uoči meča našao se na dva boda od večerašnjeg rivala. U Seari identična situacija: jedan poraz u poslednjih pet mečeva, takođe u prethodnom kolu. Fortaleza u poslednje vreme slabo igra kod kuće, gde nije slavila na prethodne četiri utakmice, dok je Seara vezala dve pobede na strani. Poslednjih pet međusobnih duela nijednom nije donelo više od dva gola na meču.

ORIJENTE PETROLERO – REAL POTOSI, 01.00

(Fudbal, Bolivija, Apertura)

Duel dva tima koji su u užasnoj formi. Orijente je bio u seriji od 11 mečeva bez trijumfa, ali je donekle, ako je to moguće, popravio utisak sa dva trijumfa u prethodna tri meča. Međutim, odbrana je najveći problem domaće ekipe: Orijente u proseku prima više od dva gola po meču, odnosno 44 na dosadašnjih 20 utakmica. Jedini gori je uprav Real Potosi, sa dva primljena gola više. Gost je takođe u naglom padu forme, slavio je na dve od poslednjih 12 utakmica.

KOKIMBO – O’HIGINS, 01.30

(Fudbal, Čile, Primera)

Bespoštedna borba će se voditi večeras sat i po vremena posle ponoći. Kokimbo dočekuje direktnog rivala u borbi za opstanak. Domaćin beleži šarene rezultate u poslednje vreme, osvojio je svega četiri boda u prethodnih pet utakmica. O’Higins je s druge strane uhvatio zalet, osvojio 13 od mogućih 15 bodova u poslednjih pet utakmica i gurnuo upravo Kokimbo ispod crte. Četiri od prethodnih pet međusobnih mečeva dobio je O’Higins, ali je poslednji, najsvežiji pripao Kokimbu.

AMERIKA KALI – SANTA FE, 00.00

(Fudbal, Kolumbija, finale plej-ofa)

Kolumbijska Apertura stigla je do samog kraja! Amerika Kali i Santa Fe odlučivaće u dvomeču finala o prvaku države. Santa Fe se u prethodnim rundama provlačila. Deportivo Pasto je dobila posle preokreta, a La Ekidad golom u poslednjim minutima. Isto se može reći i za Santa Fe u četvrtfinalu, kada su nadoknadili zaostatak iz prvog mečga protiv Atletiko Nasionala, da bi u polufinalu eliminisali Žunior u gostima posle meča bez golova kod kuće. Poslednja tri meča ova dva rivala nisu donela po gol na obe strane. Po jedan je pribao obema ekipama, dok je u najsvežijem slavila Amerika Kali u Kupu posle penala.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara