TREĆA SMENA: Dan odluke u SAD-u, gradski derbi Santa Kruza u Boliviji, igra se u Argentini, Brazilu, Ekvadoru, košarka se vraća "preko bare"

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.12.20. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Brazil 1)

Veliki zeleni su daleko od borbe za titiulu u šampionatu Brazila jer zaostaju čak 12 bodova za liderom Sao Paulom, ali Palmeiras želi bar ulazak u Kopa Libertadores. Baija je ekipa iz donjeg dela tabele, a vezala je tri poraza. Domaćin je na svom stadionu dobio tri uzastopne utakmice. Tradicija poslednjih godina kaže iks. Četiri prethodna meča ova dva kluba su završena bez pobednika.

BOKA JUNIORS – ARSENAL, 23.20

(Fudbal, Kup Dijega Armanda Maradone)

Boka je otaljala posao u prvoj fazi Kupa Dijega Armanda Maradone. Prvi rival u drugoj rundi je Arsenal Sarandi na Bombonjeri, ali će fudbaleri slavnog kluba više u mislima da budu u četvrtfinalu Kopa Libertadoresu i dvomeču sa Rasingom iz Aveljaneda. Boka je četiri puta u nizu dobila Arsenal, a tri puta uzastopno na svom kultnom stadionu u Buenos Ajresu.

GOJAS – GREMIO, 01.00

(Fudbal, Brazil 1)

Domaćin je poslednji na tabeli, ali je promenom trenera pre mesec dana zaigrao mnogo bolje i sada ima realne šanse da se spasi ispadanja iz brazilske elite. Gremio je u odličnoj formi, dva meseca je bez poraza u svim takmičenjima. Fudbaleri iz Porto Alegrea su umorni posle prvog meča Kopa Libertadoresa protiv Santosa, kada su se spasili poraza (1:1) golom u 12. minutu sudjske nadoknade pred revanš u Sao Paulu. Tim iz Gojanija u umoru Gremija vidi šansu da iznenadi jednog od kandidata za titulu.

ŠAPEKOENSE – CRB, 01.00

(Fudbal, Brazil 2)

Posle ispadanja iz elite prošle godine Šapekoense, izvesno je, vratiće se ekspresno u društvo najboljih. U Šapeku stiže CRB koji je u lošoj formi, nije pobedio na pet poslednjih mečeva u Seriji B. Šape je lider drugoligaškog karavana, a forma mu je u usponu. Sakupio je sedam bodova u poslednja tri kola.

SAN LORENCO – TALJERES, 01.30

(Fudbal, Kup Dijega Armanda Maradone)

San Lorenco i Taljeres igraju prvi meč u drugoj fazi Kupa Dijega Armanda Maradone, takmičenju u kojem je ostalo još 12 najboljih timova u Argentini. Za ovaj meč San Lorenco biće jači za paragvajske blizance Romero koji se vraćaju u tim koji s klupe predvodi nekadašnji fudbaler Valensije i Intera Kili Gonzales. Tradicija je uz Taljeres koji je dobio četiri vezana meča protiv tima iz Buenos Ajresa za koji navija papa.

ORIJENTE PETROLERO – BLUMING, 01.30

(Fubdbal, Bolivija)

Prštaće u gradskom derbiju Santa Kruza. Domaćin je poslednji na tabeli šampionata Bolivije, dok je Bluming u vrhu i trebalo bi da bude favorit. Ipak, u meču ljutih rivala nikada to ne može da bude presudno. Gosti imaju tri pobede u prethodna četiri kola, dok je Orijento Petrolero u crnoj seriji. Vezao je tri poraza, pa sada traži slamku spasa protiv gradskog rivala.

EMELEK – EL NASIONAL, 02.30

(Fudbal, Ekvador)

Emelek se sa gradskim rivalima Barselonom i Gvajakili Sitijem bori za titulu u šampionatu Ekvadora. Domaćin ima tri boda manje od Barselone, ali stiže poslednjepalsirani tim lige, El Nasional i to je prilika da se Emelek izjednači sa liderom na čelu tabele. Gosti su osvojili samo bod u prethodna tri kola.

KOLUMBUS – SIJETL, 02.30

(Fudbal, SAD – MLS, finale)

Ko će do titule u SAD-u – Kolumbus ili Sijetl? Izazivač protiv tima koji zna kako se osvajaju trofeji. Revolucija "preko bare" ili nastavak imperije Saundersa koji igra četvrto finale u poslednjih pet godina. Kolumbus u meč ulazi oslabljen neigranjem dvojice važnih igrača. Dva dana pre početka meča na testiranju je utvrđeno da su dvojica startera domaćeg tima Darlington Nagbe i Pedro Santos bili pozitivni na virus korona i isključeni su za ovaj meč.

GOLDEN STEJT – DENVER, 02.30

(Košarka, NBA – predsezona)

Prethodne noći počeli su predsezonske utakmice u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Najbolji igrači timova se tek zagrevaju, ulaziće po malo, čisto da osete parket. Golden Stejt će i u novu sezonu da igra bez teško povređenog Kleja Tompsona, ali je i dalje tu Stef Kari. Denver je prošle sezone igrao finale plej-ofa Zapadne konferencije sa Lejkersima, a sada želi korak više sa našim asom Nikolom Jokićem.



tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara