TREĆA SMENA: Argentina u prvom planu, Bogdanović, Jokić i Pokuševski na parketu

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.12.20. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup Dijega Armanda Maradone)

Domaćin ima dve pobede u drugoj fazi Kupa Dijega Armanda Maradone, dok Estudijantes ima samo bod. Velez ima tri uzastopna trijumfa u svim takmičenjima, dok tim iz La Plate nije slavio na devet poslednjih utakmica, odnosno nisu osvojena tri boda posle restarta sezone u Argentini. Poslednje dve utakmice tim iz Buenos Ajresa je dobio današnjeg rivala.

ARGENTINOS JUNIORS – INDEPENDIJENTE, 23.20

(Fudbal, Kup Dijega Armanda Maradone)

Argentinos je neporažen u prva dva kola druge faze takmičenja u Liga kupu Argentine. Ima četiri boda. Independijente je zakucan za dno sa oba poraza, a ekipe je u lošoj formi posle ispadanja od Lanusa u četvrtfinalu Kopa Sudamerikana. Domaćin se sa velikanima River Plejtom i Bokom Juniors bori za prvo mesto u Grupi A. Na poslednje tri utamice tim iz Bunenos Ajresa nije poražen protiv Independijentea (dve pobede i remi).

UNION KONSEPSION – EVERTON, 23.30

(Fudbal, Čile)

Oba tima mogu do sedmog mesta i plasmana u drugoranigrani takmičnje u Južnoj Americi, Kopa Sudamerikana, ali i strepe za opstanak. Union je poražen na tri od poslednje četiri utakmice, a Everton, koji ima bod više, doživeo je tri neuspeha u prethodnih pet kola šampionata Čilea. Kada igraju ova dva tima ne pada veliki broj golova. Samo jednom u poslednjih šest mečeva je bilo 3+.

ŠAPEKOENSE – PARANA, 00.00

(Fudbal, Brazil 2)

Posle ispadanja iz najbolje lige Brazila krajem prošle godine, Šapekonse je blizu ekspresnog povratka u Seriju A. Iako je izgubio lidersku poziciju od Amerike iz Belo Orizontea, i dalje ima velikih 11 bodova više od petoplasirane CSA, ekipe koja je na prvom mestu ispod crte. Najbolje četiri ekipe u Seriji B igraće naredne sezone u društvu najboljih. Parana je trenutno na mestu koje vodi u niži rang. Šape je favorit, bez poraza je na šest uzastopnih utakmica. Gosti su poraženi na čak devet mečeva u prethodnih 10 kola u drugoligaškoj konkurenciji. Ako ne poprave formu ne gine im odlazak u niži rang.

KOLON – BANFILD, 01.30

(Fudbal, Kup Dijega Armanda Maradone)

Banfild je odlično otvorio drugu rundu Kupa Dijega Armanda Maradona sa dve pobede i trenuno je lider u Grupi B. Kolon ima samo bod i ovo mu je poslednja šansa da se uključi u borbu za vrh u takmičenje iz koga šampion ide direktno u Kopa Libertadores. Šest poslednjih utakmica Kolona i Banfilda su završeni tipom 0-2, a gosti iz Buenos Ajresa su dobili poslednje dve utakmice protiv Kolona sa po 1:0.

ATLANTA HOKS – DETROIT PISTONS, 01.30

(Košarka, NBA)

Ove sezone navijači u Srbiji ostajaće do kasno uz TV zbog Atlante za koju od ove sezone u NBA ligi igra Bogdan Bogdanović. Tim iz Džordžije je počeo šampionat sa dva trijumfa, a danas dočekuje Detroit Pistonse koji su počeli sezonu sa dva poraza. Za goste iz grada Forda neće igrati Blejk Grifin, dok su kod Hoksa pod znakom pitanja Rejdžon Rondo i Italijan Danilo Galinari.

DENVER NAGETS – HJUSTON ROKITS, 03.00

(Košarka, NBA)

Tim Nikole Jokića loše je počeo šampionat sa dva poraza od Sakramenta i Los Anđeles Klipersa. U Hjustonu je loša atmosfera, prva zvezda tima Džejms Harden je htela da napusti Rokitse. Oba tima jure prvu pobedu u novoj NBA sezoni. Vreme je za Nagetse da konačno upišu pobedu i najave velike ambicije u ovom šampionatu i možda napad na titulu.

NJU INGLAND PETRIOTS – BAFALO BILS, 02.15

(Američki fudbal, NFL)

Posle 12 godina Nju Ingland nećemo gledati u januarskom plej-ofu i borbi za trofej Vinsa Lombardija. Eksperiment sa Kemom Njutonom na poziciji kvoterbeka se pokazao kao neuspešan, pa Patriotse čekaju teške godine. Bafalo je osvajač divizije Istok AFC-a posle 25 godina. Džoš Alen i drugovi imaju veći motiv jer se sa Pitsburgom bore za drugo mesto u konferenciji. Gosti su apsolutni favoriti, u naletu su, igraju efikasno, a u seriji su od četiri pobede u NFL šampionatu.



tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara