"Ognjen Ožegović"
"Ognjen Ožegović"

Ožegović: Sklonjen sam bez razloga, ali sam sa Sa Pintom pronašao zajednički jezik

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.03.13. | 20:40

Zvezdin 18-godišnjak prezadovoljan posle debija protiv Radničkog

 

Ognjen OžegovićGodinu dana je čekao i protiv Radničkog 1923 konačno dočekao da debituje u dresu Crvene zvezde. Ognjen Ožegović, 18-godišnji napadač crveno-belih, ne krije zadovoljstvo zbog odluke novog trenera Rikarda Sa Pinta da mu pruži šansu da se predstavi navijačima beogradskog kluba.
Već posle nekoliko treninga sa novim šefom video sam da me ceni kao igrača, da voli moj stil igre, da smo nekako pronašli zajednički jezik. Znao sam da ću biti među 18, ali stvarno nisam očekivao da će me prvog uvesti. I to posle povrede Luke Milivojevića, zadnjeg veznog. Nisam mogao da pretpostavim da će sve ispomerati da bi mene uveo i to pri rezultatu 0:0“, kaže Ožegović za MOZZART Sport i nastavlja u dahu:
Mislim da sam pokazao da sam u ovih proteklih godinu dana bio sklonjen bez nekog pravog razloga i nadam se da ću sada dobiti priliku da pokažem koliko mogu“.

Izabrane vesti

U slučaju Ožegovića, dakle, potvrdila se ona stara da “dok jednom ne smrkne, drugom ne svane“. Mnogi igrači koji su bili nedodirljivi kod Aleksandra Jankovića su kod Sa Pinta pali u drugi plan, ali su neki drugi iskočili. Sasvim logično, mladi Banjalučanin je oduševljen Portugalcem.
Prvo, on je bio trener Sportinga i izbacio jedan Mančester Siti i tu niko ne može da mu kaže ’A’. Drugo, mislim da je baš on bio potreban Crvenoj zvezdi, jer je veliki motivator, stalno nas bodri, viče, a svi znamo da smo kao ekipa bili ubijeni dešavanjima u klubu u poslednjem periodu. Ubeđen sam da je i njegov taktički pristup odličan, iako nismo imali dovoljno vremena da ga usvojimo“.

Postavlja se pitanje: Šta je to Sa Pinto toliko radikalno promenio za ovo kratko vreme?
I dalje igramo u formaciji 4-2-3-1, ali su igrači dobili sasvim drugačije zadatke. Mnogo je više defanzivnih obaveza što se i videlo, jer nismo primili gol, a do skora se to dešavalo na maltene svakoj utakmici. Naravno da Zvezda mora da igra na gol više, ali ne smemo da srljamo i jurimo i otvaramo rupe pozadi. A sigurno da imamo kvalitet da svakome damo gol, da li jedan, dva ili tri... Nebitno je, ako ne primimo gol“, raportira Ožegović.

Dodatan ’dobitak’ za Zvezdu je, barem po mišljenju Ožegovića, i dolazak sportskog direktora Zorana Stojadinovića, pa čak i njegovo prisustvo na klupi tokom utakmice.
"Mnogo znači kada je on tu, manji je pritisak, jer može da te ohrabri kada treba. Uostalom, on je napravio takav odnos da u svakom trenutku možeš da mu se obratiš za sve, nebitno da li je u pitanju teren ili finansije. A to nam treba, jer svi znamo kroz šta smo prošli u poslednje vreme", smatra Ožegović.

Piše: Dejan Stanković; Foto: Star Sport.


tagovi

FK Crvena zvezdaognjen ožegovićRikardo Sa PintoSrbijaSuperligaZoran Stojadinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara