Detalj sa poslednjeg okršaja Barselone i Pari Sen Žermena (Foto: Reuters)
Detalj sa poslednjeg okršaja Barselone i Pari Sen Žermena (Foto: Reuters)

NAJAVA DANA (utorak, 16. februar): Povratak Lige šampiona i Đoković protiv Zvereva za polufinale AO

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.02.21. | 07:11

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

N. ĐOKOVIĆ – A. ZVEREV, 10.35

Izabrane vesti

(Tenis, Australijan open)

Nole će se boriti s povredom mišića protiv Nemca koji je iz igre izbacio Dušana Lajovića sa 0:3 u setovima. Niko ne kaže da će prvom reketu sveta biti lako da nadigra osmog nosioca sa povredom, ali teši upornost srpskog asa koji je s istim problemom pre ovog, dobio susret s Milošem Raonićem. Inače, Đoković je poslednji put Zvereva tukao nedavno na ATP kupu sa 2:1.

(1,50) N. Đoković - A. Zverev (2,41)

BARSELONA – PSŽ, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Setimo se 2017. godine kada je Barsa takođe u osmini finala Lige šampiona prevarila Svece, pa pariških 4:0, pretvorila u vlastiti trijumf preokretom u drugoj utakmici koja je okončana sa 6:1. Biće gusto, jer PSŽ svakako ne ide u goste da bude poražen uprkos činjenici da na gostovanje odlazi bez sedmorice, među kojima su Nejmar i Di Marija... U svakom slučaju Poketino će najverovatnije ići na opipavanje pulsa ekipe koju vodi Ronald Kuman, a koja će svakako želeti da iskoristi blagodet domaćeg terena gde ih Parižani do sada nisu dobijali.

RB LAJPCIG – LIVERPUL, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Ne igra se u Lajpcigu, već na Puškaš areni u Mađarskoj. Razlog je korona, pa eto pritiska manje za Klopovu ekipu koja na meč stiže nakon vezanih poraza od Brajtona, Mančester Sitija, te Lestera. RB Lajpcig nije grešio od utakmice s Majncom, ali se zaista ne može reći da je Nagelsmanova ekipa u bilo kom smislu može biti dominantna. Naime, Liverpul koji je ustinu na prethodna dva susreta u ligi primio sedam golova, po kvalitetu sastava svakako je sposoban da prvi osmofinalni susret okonča s pozitivnim rezultatom.

ZLATIBOR – TSC, 14.00

(Fudbal, Srbija 1)

Posle dvojke u Novom Sadu, kada je Vojvodina pala pred ekipom Mladena Krstajića, mnoge je neprijatno iznenadio X koji je uz TSC došao uz protiv Građevinara. Ovoga puta ne treba očekivati Zlatibor nalik onom avgusovskom koga je tim iz Bačke topole slistio sa 5:1. Dokaz su vezani remi ishodi Zlatiboraca u utakmicama sa Spartakom i Proleterom.

RAD – ČUKARIČKI, 16.00

(Fudbal, Srbija 1)

Štoper, Bojan Ciger, nesuđeni strelac poništenog gola za Građevinare koji su došli do vrlo bitnog boda protiv TSC-a, ocenio je Brđane kao teške, ali i izazovne protivnike. Čukarički koji je trenutno četvrti, a nada se i Evropi to uistinu jeste, iako je u X otišao protiv Voše. Čukarički je poslednjih deset puta bio bolji od Rada, a četiri puta uzastopno dolazila je NG igra.

BRISTOL SITI – REDING, 20.45

(Fudbal, Engleska 2)

Postao je Reding nesiguran u poslednje vreme. Vezani porazi od Brentforda i Milvola to dokazuju, ali ova ekipa ne treba da se plaši Bristol Sitija. Naime, domaći su u seriji od četiri poraza, a na poslednjoj utakmici Votford ih je deklasirao sa 6:0. Reding je poslednji meč para u novembru dobio sa 3:1.

MIDLSBRO – HADERSFILD, 20.45

(Fudbal, Engleska 2)

Midlsbro je trenutno osmi, ima samo bod sa poslednjih pet mečeva, pa dolazak Hadersfilda koji je 18. na tabeli tim ne shvata kao unapred dobijenu partiju. Uostalom, Hadersfild je u novembu mesecu dobio poslednji okršaj para sa 3:2, uz pobedonosni pogodak zabeležen u 85. minutu utakmice.

LUTON – KARDIF, 21.15

(Fudbal, Engleska 2)

Kardif je poslednji meč para dobio sa 0:4 u novemru mesecu. I večeras je favorit koji je seddmi na tabeli, a koji nije izgubio ni jedan od poslednjih pet mečeva. Luton u istom period ima po dve pobede i poraza, uz X protiv Hadersfilda. Dakle, trebalo bi očekivati dominaciju gostujućeg tima na terenu.

TONDELA – MARITIMO, 18.45

(Fudbal, Portugalija 1)

Tondela je 13. na tabeli, a Maritimo je tek za poziciju i za jedan bod tanji. Dakle, može se reći da je ovo susret ravnopravnih, na šta treba dodati da Maritimo nije dobio ni jednu od poslednjih pet utakmica ukoliko računamo i Kup Portugalije. Tondela je u istom period savoladala Farense i Boavistu. 



tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara