Humanitarni tiket u podne Aljoša Žorga tipuje za BELhospice

Vreme čitanja: 4min | uto. 10.11.20. | 11:25

Legenda jugoslovenske košarke nišani kvotu 12,30

Mladost pobeđuje, ali iskustvo ništa ne zamenjuje. To je u osnovi ono na šta smo prvo pomislili kada smo u redove “Humanitarnog tiketa u podne” pozvali Aljošu Žorgu, košarkašku legendu Plavih, koja je na SP, te daleke 1970. godine pod zastavom SFRJ pobedila SAD. Recimo i da je zlato iz Ljubljane okarakterisano kao najveći uspeh tadašnjih sportista nakon svetskog rata. To je detalj iz biografije Aljoše Žorge koji pokušava da uveća ukupan skor MOZZART akcije koja je do sada bez dana predaha na brojne adrese prosledila tačno 16.959.694 dinara posredstvom 220 prolaznih listića plemenitosti. 

Za početak, recimo da je Žorga stigao do kvote 12,30 koju uz kompanijsku uplatu u iznosu od 10.000 dinara posvećuje prvoj specijalizovanoj dobrotvornoj organizaciji u Srbiji koja pruža palijativno zbrinjavanje pacijentima sa malignim bolestima “BELhospice”.

Izabrane vesti

Prvi meč na njegovom tiketu vodi nas na tren Holandije 2, tamo gde se sastaju EKSCELZIOR i OS. Elem, Ekscelzior je deveti na tabeli, ali trenutno i znatno stabilnijih igara od rivala. Os je dva puta uzastopno poražen, ukoliko računamo i utakmicu sa Herenvenom u Kupu Holandije. To je svakako psihološki balast koji će Ekscelzior uz sve prednosti domaćinstva pokušati da iskoristi. Uostalom, u prošloj i ovoj godini dobio je sve tri utakmice para, pa može da pokuša da zabeleži i četvrtu pobedu.

“Igram 1UG 2+”, reče Aljoša, u svoje vreme, treći igrač reprezentacije, povučen iz ljubljanske Olimpije za koju su još igrali Ivo Daneu i Vinko Jelovac.

Sledi utakmice LDV kupa Engleske. Prva na meniju vodi nas put bet analize para KEMBRIDŽ JUN. – PITEBRO. Trećeligaš gostuje ekipi iz četvrtog ranga koja je pred ovaj meč poražena od Šruzberija sa 0:2. Piterbro je bolje raspoložen, pošto je savladao Oksford sa 1:2. Timovi para poslednji put su se videli pre tačno godinu dana, a meč je završen pobedom večeras gostujućeg kluba koji u njihovim duelima uglavnom bolje prolazi.

“Realno je GG3+“, britko je procenio košarkaški doajen odvajajući na stranu kvotu 2,00.

Iz istog takmičenja zatim je izvukao utakmicu BRENDFORD SITI – OLDAM. Kao da se igra utakmica Engleske 4… Očekivanja su vrlo neizvesna, budući da ovi klubovi mogu kvalitetom da pariraju jedan drugom. Primera radi, Oldam trenutno na ligaškoj tabeli ima 11 poena, dok Brendford ima samo bod više. Međutim, za Oldam se može reći da ima drugu najgoru odbranu u ligi, što znači da golovi potencijalno mogu da pršte na njihovim mečevima.

„Sada samo GG“...

Poslednji odabrani meč Aljoše Žorge, baca svetlo na utakmicu STENHAUS – LIVINGSTON, zbog koga ulazimo u MOZZART priču o Liga kupu Škotske. Livingston je član Premijeršipa, a uprkos realno tankih partija u poslednje vreme susret sa niželigaškim Stenhausom ne bi trebalo da mu bude problem. Tako je bilo i istorijski, tačnije do 2017. godine kada je Livingston s minimalcem dobio poslednji meč para. Dakle, šanse četvrtoligaša su jako male, gotovo zanemarljive.

“Počeo sam, pa i završavam sa 1UG 2+”, reče smirenim glasom čovek koji pamti najsvetlije trenutke rasta i sazrevanja naše, odnosno jugoslovenske košarke u globalu.

A, kako je sam izrastao u legendu?

“Najviše uz stoni tenis i skijanje kojim sam se bavio od malih nogu. Potom je došla košarka. Živeo sam blizu hale “Tivoli”, posmatrao starije igrače Olimpije i ljubav se rodila. Živeo sam u istoj ulici sa Borisom Kristančićem koji je kasnije bio predsednik stručnog saveta KSJ. Bio sam i uz velikog Ivu Danea”, govori zaMozzart Sport Aljoša Žorga.  

Za Olimpiju je igrao čak 13 sezona dok je za reprezentaciju odigrao 80 utakmica. Setio se najbitnijih mečeva iz bogate karijere.

“Olimpija je poslednju šampionsku titulu uzela 1970. godine i pobeda u Zadru, koja nam je donela titulu, ubraja se u najdraže. Te godine odigrao sam najbolju sezonu. Bio sam drugi strelac lige iza Nikole Plećaša, drugi najkorisniji igrač prvenstva posle Petra Skansija. Zagrebačke Sportske novosti izabrale su me za najbolje krilo u državi. Međutim, sećam se mnogih duela, koji su bili manje bitni, ali koje pamtim po nekoj šali, potezu, akciji…Iz reprezentacije svakako je najznačajnija pobeda nad SAD – om koja nam je donela svetsku titulu. U Tivojiju je bilo 11.000 navijača koji su raširili transparent ‘Luna vaša, zlata naša’. I postali smo prvaci sveta”…

Mogli bi mi u beskraj sa Aljošom, ali pošto smo na kladilačkom zadatku prve kategorije, za to sada prosto nema prostora. Biće prilike… Na kraju, bilo bi dobro da spomenemo da je ustanova za koju tipuje Aljoša Žorga započela kampanju pod nazivom “Run and walk 4BELhospice”. Učešćem u humanitarnoj akciji možete pomoći “BELhopsice” centru da nastavi da pruža besplatnu podršku pacijentima obolelim od kancera. Oni od vas traže da trčite ili šetate gde god želite, tačno mesec dana, i sakupljajte kilometre preko aplikacije “PACER”. Prvih 500 prijavljenih će dobiti majice.

Učešće u ovoj humanitarnoj akciji, možete uzeti uplatom kotizacije na račun “BELhospice” centra koja iznosi 1.000 dinara.

Broj računa je: 170-230030536–65, a svrha uplate “Run and walk”. Nakon toga, potrebno je da pošaljete dokaz o uplati preko “Viber” aplikacije na broj telefona +381 69 806 45 88. Dobićete kod za grupu u PACER-u. U ovoj akciji mogu učestvovati svi pojedinci iz cele Srbije.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Aljoša Žorga će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu  Udruženja građana “Budućnost”, Modriča. MOZZART kvota je dakle ista i iznosi 12,30, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

Kvote, na odigrane utakmice, bile su aktuelne u momentu sastavljanja tiketa!

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara