Igor Miličić (©FIBA Basketball)
Igor Miličić (©FIBA Basketball)

Selektor Poljske: Trovačima smo zapušili usta, živimo najlepše snove

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.09.22. | 23:35

"Igrači su pokazali mu*a", kaže Igor Miličić

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Berlina)

Poljska slavi najveću pobedu u protekih pola veka! Selekcija Igora Miličića napravila je podvig kakav se ne pamti u novijoj istoriji evropskih šampionata, skinula krunu Sloveniji i igraće za medalju u Berlinu.

Izabrane vesti

Kakav rasplet za ekipu kojoj se uoči Evrobasketa predviđalo da će najdalje dogurati od osmine finala... Naravno, Igor Miličić je bio jako ponosan na uspeh ostvaren u večerašnjem četvrtfinalu...

"Hvala navijačima što su došli u velikom broju da nas bodri. Svako ko je mislio da ćemo da uništimo Sloveniju posle prvog poluvremena, da oni neće da se vrate, taj je lud. Moji igrači su pokazali mu*a, strašan karakter, hrabrost. Velika zahvalnost svim igračima i celom medicinskom timu što nam je ovo omogućio. Nastavljamo da živimo san".

Kako ste uspeli da izvučete 58 poena za poluvreme iz ekipe?

"Više je na igračima, nego na treneru. Imali su širinu i samopouzdanje, znali su koga da napadaju, gde se dolazi do lakih poena. Ali, bili smo svesni da jedno poluvreme ne čini utakmicu. Zato smo morali da igramo dalje i pobedimo, što smo i učinili".

Na konto toga kako ova pobeda može da utiče na poljsku košarku rekao je:

"Nadam se da će ljudi koji sam truju nestati iz košarke, zapušili smo im usta. Možda će neki novi klinci posle ovoga početi da igraju košarku i to mnogo znači".

U polufinalu rival je Francuska...

"Jako poštujemo Francusku. Imaju jak tim, odlične igrače iz Evrolige i NBA lige. Svi su ih videli kao kandidate za medalju. Ali, tu smo i mi sada".

Poljska i Francuska sastaće se u petak od 17.15, dok je susret između Nemačke i Španije od 20.30.


tagovi

košarkaška reprezentacija PoljskeIgor MiličićEvrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara