Vanja Marinković (©Star Sport)
Vanja Marinković (©Star Sport)

Pešić hrabri: Spremamo plan za Nedovićev oporavak, Vanja se možda priključi ekipi

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.09.22. | 19:28

"Nadamo se da Milutinov odigrati prve minute protiv Poljske"

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Praga)

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić imao je ohrabrujuće vesti za srpske novinare u Pragu. Naime, postoje određene šanse da se Vanja Marinković priključi ekipi za poslednji susret grupne faze sa Poljskom (RTS, 21.00), a takođe se sprema i plan za oporavak Nemanje Nedovića.

Izabrane vesti

Marinković je poslednjih dana imao problema sa stomakom zbog čega je propustio susrete sa Češkom i Izraelom. Takođe Pešić je potvrdio pisanje Mozzart Sporta da je Nedović doživeo rupturu mišića, ali napominje da još ništa nije izgubljeno.

"Mi smo u situaciji kao pred svaku utakmicu, imamo slobodan dan, a sada imamo trening u dve grupe. Malo taktika, malo fitnes. Što se tiče igrača, nadamo se da sutra Milutinov odigra prve minute. Nadamo se da će i Vanja Marinković priključiti ekipi. Videćemo na treningu kakva je situacija. Nedović je povredio list, deo mišića, postoji ruptura, videćemo koliko ćemo odsustvovati. Doktori prave plan za njegovu rekuperaciju, ima još dosta utakmica. Nadamo se da ćemo da potrajemo na prvenstvu", poručio je Pešić.

Četvrtak, 21.00: (1,03) Srbija (28,0) Poljska (12,0)

Malo o utakmici sa Poljskom...

"Poslednja utakmica u grupi. Ništa se bitno nije desilo, znali smo da će ovako da bude, neki rezultati su nam išli na ruku, neki nisu. Poljska je pokazala timsku igru, dobar koncept. Na svim pozicijama imaju iskusne igrače. Vodi ih odlično trener sa naših prostora. Iako su izgubili jednu utakmicu, uspeli su da se vrate, imaju karakter".

Pogodi najduži tiket i osvoji teren

Trenutni lider ima 16 parova. Da li možeš bolje?

Za kraj, o situaciji u ekipi Srbije...

"Svaki dan napredujemo, ali nam se dešavaju i ovakve stvari, da se neko vrati, pa neko povredi. To nam remeti neke planove. To je sve predvidljivo bilo kada smo započinjali proces, kada smo znali da neće biti 14 igrača, već 12, iako je većina trenera tražilo da se broj poveća. Bez takvih igrača je teško dobiti sledeću utakmicu ako ne igraju. Timska igra nadoknadi gubitke, malo se stisnu i odigraju za saigrače. Opet, igrači kao što su Milutinov, Vanja i Nedović mnogo znače. Vanja je ušao u turnir sa mentalitetom pobednika, dobro je igrao i žao mi je što je posle ispao".

Pobednik duela Srbije i Poljske završiće Grupu D na prvom mestu i u osmini finala koja će se igrati u Berlinu ići će na četvrtoplasiranog iz Grupe C iz Milana.



tagovi

Svetislav PešićNikola MilutinovVanja MarinkovićNemanja NedovićEvrobasket 2022košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara