Saša Obradović (©Star Sport)
Saša Obradović (©Star Sport)

Obradović prezadovoljan: Pobeda sa Zvezdom kao osvojen pehar

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.10.20. | 21:53

“Napadamo svakog, ali ne smemo da ispadamo iz ovog modela igre“, kaže strateg Crvene zvezde

Možda je poraz od Fenerbahčea bio samo danak neiskustvu, odnosno posledica nedostatka kvalitetnih provera tokom leta, sada Crvena zvezda izgleda kao dobro podmazana mašina!

Saša Obradović je, logično, zadovoljan pobedom. To je čak i blaga konstatacija, jer posle trijumfa nad Baskonijom dugo nije mogao da skine osmeh s lica...

Izabrane vesti

“Jako sam srećan zbog ove pobede i načina na koji smo došli do iste. Osećaj je kao da sam osvojio pehar“, priznaje Obradović i nastavlja:

“Nažalost, bez navijača, jer nam oni izuzetno nedostaju, košarku igramo zbog njih. Svi znamo koliko nam oni znače i bez njih svaka se pobeda teže uzima“.

Analizirao je Obradović u prepoznatljivom stilu dešavanja na parketu...

“U prvom delu odigrali smo jaku odbranu, samo nam je odbrana napadačkog skoka bila problem i to smo u međuvremenu rešili. Svih 40 minuta imali smo igru u svojim rukama. Dali smo neke šuteve Gijedraitisu koji je njihov najbolji šuter, što ne sme da se dešava. Dobar doprinos cele ekipe je veliki, zato je takva celokupna slika ove pobede“.

Na pitanje šta zamera svojim pulenima, Obradović je bio vrlo jasan – malo toga.

“Uvek sam za to da ispunimo ono što se dogovorimo pre utakmice. Nebitno da li je jedan poen, 20 ili 30, bitno je da ispunimo zacrtane ciljeve. Nisam bio zadovoljan tim pogocima Gijedraitisa, ali u ovakvoj pobedi nema šta mnogo da se zameri“.

Izuzetno je važno i to što je kompletna bekovska linija u pobedi nad Baskonijom igrala znatno bolje nego u Istanbulu pre sedam dana.

“Totalno drugačije su glavom ušli u meč. Tu prvu utakmicu smo igrali malo bez strpljenja i obično se protiv velikih ekipa kakva je Fener to ne rešava tako. Nedostajale su nam jake pripremne utakmice, ali nadam se da smo iz ove pobede naučili kako treba da igramo“.

Crvenu zvezdu u nedelju čeka gostovanje Borcu u Čačku, a onda dolaze i mečevi protiv Žalgirisa u Beogradu i Asvela u Lionu...

“Zato je bitno da imamo svakog igrača uključenog. Napadamo svakog, treba da sačuvamo energiju. Mnogo je važna pobeda, velika pobeda s velikom razlikom. Ne bi trebalo da ispadamo iz ovog modela igre i načina na koji treba da igramo i pobeđujemo. Žalgiris je sledeća utakmica u Evroligi, ali sada su nam misli samo u pravcu Čačka“



tagovi

Saša Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara