Luka Mitrović (Foto: Starsport)
Luka Mitrović (Foto: Starsport)

Mitrović: Da iskoristimo skraćenu rotaciju Albe; Lazarević: Fokus i jaka odbrana put do pobede

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.10.21. | 15:05

Košarkaši Crvene zvezde Luka Mitrović i Stefan Lazarević izneli su utiske pred susret sa berlinskom Albom u dvorani Aleksandar Nikolić

Crvena zvezda je dobro otvorila sezonu u Evroligi. Posle četiri kola ima polovičan učinak, savladala je Makabi i Žalgiris, dobro oznojila Fenerbahče i CSKA u njihovim dvoranama. Sada pred sobom ima prvaka Nemačke. Alba je dosad upisala samo jednu pobedu (nad Fenerbahčeom), ima kadrovskih problema, što će prema rečima Luke Mitrovića Zvezda pokušati da iskoristi.

Izabrane vesti

"Očekuje nas kvalitetan tim, koji ima dosta problema sa povredama, te je imao oscilacija u igri i rezultatima. Svakako tim kojem ako se dozvoli da igra može da napravi problem svakoj ekipi. Da budemo fokusirani 40 minuta, pre svega u odbrani. Da im se eksploatišu mane u skraćeno rotacija i uz tribine dođemo do rezultata", izjavio je Mitrović.

Dodaje povratnik u redove Zvezde i da je igračima prijala nešto kraća pauza između utakmica. Posle četiri meča u sedam dana, imali su četiri da se odmore i pripreme za susret sa Albom.

"Konačno smo imali priliku da se odmorimo, napunimo baterije. Tek prvi, drugi put smo bili u prilici da meč spremimo kao ljudi i svakako odmorniji čekamo sutrašnji meč".

Stefan Lazarević ističe da se Albina igra bazira na velikoj slobodi i da je zadatak crveno-belih da na to odgovore.

"Izašli smo iz teškog perioda, imali malo više vremena da se rehabilitujemo i iskoristimo ga za pripremu. Alba je nezgodna ekipa već godinama unazad, igru bazira na velikoj slobodi i individualnoj organizaciji igrača. Moramo da anuliramo sve te njihove prednosti, da pružimo otpor svakom igraču i da budemo spremni tokom cele utakmice da odgovorimo na njihovu igru".

Petak, 19.00: (1,35) Crvena zvezda (16,0) Alba (3,50)

Dodaje i da Zvezda mora da iskoristi što igra pred svojim navijačima.

"Ključ je fokus kroz celu utakmicu. Jaka odbrana od početka, da dobro otvorimo meč pogotovu što igramo na domaćem terenu pred našim navijačima. Da to radimo tokom svih 40 minuta i ja se nadam da će to biti dovoljno za pobedu".

Dobio je usled loše kadrovske situacije u klubu konačno priliku da se dokaže i iskoristio je na najbolji način.

"Zahvalan sam što se tiče svega, trudim se da odradim sve što se od mene traži, da ispunjavam zadatke na utakmicama i treninzima. Da rastem i ja individualno sa ekipom i na kraju sa pozitivnim rezultatima i igrač napreduje".



tagovi

KK Crvena zvezdaLuka MitrovićStefan Lazarević

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara