Foto: Starsport
Foto: Starsport

Radonjićev recept za pobedu nad Albom: Ne dozvoliti kontrolu Nemcima

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.10.21. | 14:22

Trener Crvene zvezde govorio za medije pred duel sa berlinskom Albom u 5. kolu Evrolige

Košarkaši Crvene zvezde su pred još jednim važnim ispitom. U 5. kolu Evrolige dočekuju Albu iz Berlina u dvorani Aleksandar Nikolić. Posle naporne sedmice u kojoj su upisali važne pobede protiv Žalgirisa i Cedevita Olimpije i pretrpeli tesan poraz od moskovskog CSKA, pobedom nad nemačkim šampionom bi dokazali da su spremni da naprave iskorak u elitnom takmičenju. Trener Dejan Radonjić je uoči sutrašnjeg susreta govorio o očekivanjima, teškom rasporedu, kadrovskoj situaciji i predstojećem protivniku.

Petak, 19.00: (1,35) Crvena zvezda (16,0) Alba (3,50)

Izabrane vesti

Imali su crveno-beli posle sedam utakmica u 17 dana konačno nešto više vremena za odmor.

"Raspored je od početka bio zgusnut. Imali smo na svaka tri dana utakmice, pa dupli program. Sa svim problemima koje smo imali i tokom priprema, pa i na početku, bilo je zahtevno i teško. Nakon tog ciklusa imali smo četiri dana do utakmice s Albom i pokušali smo to da iskoristimo na najbolji način. Ima igrača koji se polako vraćaju, radili smo kao što smo planirali i spremali se za Albu", izjavio je trener srpskog šampiona Dejan Radonjić.

Timu se nešto ranije posle oporavka od povrede priključio i kapiten Branko Lazić, ali još nije upisao nastup u novoj sezoni. Majk Cirbes je izašao iz izolacije nakon virusa korona, priključio se treninzima, ali će ga Zvezda polako uvoditi u ritam. Van stroja je i dalje Eron Vajt, koji se oporavlja od preloma podlaktične kosti, pretrpljenog još tokom priprema.

"Cirbes i Lazić su u trenažnom procesu, ali nedovoljno spremni posle dugih pauza. Lazić je bio četrdesetak dana bez trening utakmica. Imali su neki vid pripreme za ulazak u trenažni proces, tokom kojih stepen ipak nije onakav kakav treba da bude. Na dan utakmice ćemo odlučiti o timu".

Berlinsku Albu je tokom leta posle dugog niza napustio trener Aito Renezes, ali ga je na mestu prvog trenera odmenio pomoćnik Israel Gonzales, što ukazuje da se filozofija igre nije promenila. U Evroligi je ostvarena samo jedna pobeda, ali trijumf nad Fenerbahčeom je ozbiljan pokazatelj kvaliteta sastava iz Berlina. Radonjić ističe i da je nemački šampion dosad znao da pravi probleme Crvenoj zvezdi, pa i u njenom domu. Nanizao je pet trijumfa u duelu sa crveno-belima, koji su poslednji put slavili još u januaru 2015. godine.

"Alba je nastavila sa sistemom koj je gradila sa Aitom. Tu je njegov pomoćnik, koji nastavlja sa prepoznatljivim načinom igre. Na samom početku takmičenja imali su dosta promena i da sigurno će trebati novima da uđu u ritam i filozofiju tima. Ekipa je opet zadržala određeni kvalitet od ranije. Sikmu kao srce tima. Uz igrače koji takođe imaju zavidan kvalitet, zaslužuju apsolutni respekt. Dolaze u Beograd sa dobrim iskustvom, po pravilu igraju dobro. Na nama je da pokušamo da dobrom igrom dođemo do kontrole njihovih kvaliteta i ne dozvolimo da načinom kojim igraju kontrolišu igru i ritam i da kroz dobru koncentraciju tokom svih 40 minuta dođemo do nove pobede".

Nada se i da će atmosfera u dvorani Aleksandar Nikolić biti na nivou iz prethodnih godina, što bi dalo ozbiljan vetar u leđa ekipi.

"Posle dužeg vremena igramo Evroligu u Pioniru, što je jako značajno. Ako bude približno kao što je znalo da bude, makar kad sam ja bio tu, biće jako značajno za nas da uz podršku dobrom igrom dođemo do pobede", zaključio je Radonjić.


tagovi

KK Crvena zvezdaDejan Radonjić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara