Igor Kokoškov sa najbližim saradnicima (©MN Press)
Igor Kokoškov sa najbližim saradnicima (©MN Press)

Kreće okupljanje Orlova pred kvalifikacije, većina stiže u danima pred put u Atinu

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.06.21. | 09:27

Jokić i Bogdanović još upitni

Prvobitno je bilo zakazano za 8, u međuvremenu je pomereno za 12. jun, ali i uprkos odlaganju na prvi dan priprema košarkaške reprezentacije Srbije doći će svega šest-sedam igrača sa spiska koji je selektor Igor Kokoškov objavio poslednjeg dana maja.

Među prvima će svoju opremu da zaduže igrači koji su još ranije završili svoje takmičarske obaveze u klubovima, dok će većina pristizati u narednim danima pošto odjave sezone. Nemanja Bjelica će biti među prvima na prozivci iako sada nema NBA ugovor, Boban Marjanović je posle eliminacije Dalasa u prvoj rundi plej-ofa potvrdio dolazak, a od ranije je tu jedan od kapitena reprezentacije Miroslav Raduljica kome je odavno završeno takmičenje u Kini.

Izabrane vesti

Srbija će raditi u Beogradu, potom sledi selidba u Atinu gde će od 18. do 20. juna da odigra kontrolne mečeve na Akropolis kupu protiv domaćina Grčke, te Portorika i Meksika. Generalnu probu Srbija će imati protiv Meksika 23. juna u Beogradu. Dotad se očekuje da bi najveći deo tima trebalo da bude na raspolaganju selektoru Kokoškovu, s tim da je učešće dvojice NBA asova Nikole Jokića i Bogdana Bogdanovića i dalje upitno zbog plej-ofa i dugačke sezone. Kako je Mozzart Sport prvi javio, problem sa upalom tetive ima Marko Gudurić.

Srbija će kvalifikacije za Olimpijske igre započeti u Grupi A protiv Dominikanske Republike i Filipina, dok će u Grupi B biti Italija, Portoriko i Senegal. Kvalifikacije se igraju od 29. juna do 4. jula u dvorani Aleksandar Nikolić.

Na prvom spisku Igora Kokoškova našlo se 25 imena - Miloš Teodosić, Stefan Jović,Vasilije Micić, Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Danilo Anđušić, Ognjen Jaramaz, Branko Lazić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Ognjen Dobrić, Dragan Milosavljević, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Filip Petrušev, Dalibor Ilić, Nikola Milutinov, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica, Alen Smailagić, Marko Gudurić, Nikola Jokić, Aleksej Pokuševski, Vanja Marinković, Nemanja Nedović.


tagovi

Igor Kokoškovkošarkaška reprezentacija Srbijekvalifikacije za Olimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara