Marko Gudurić (©Star Sport)
Marko Gudurić (©Star Sport)

Nevolja za Orlove: Marka Gudurića muči povreda pred okupljanje reprezentacije

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.06.21. | 13:28

Problem za levorukog šutera iz Priboja

Sezona u Turskoj završena je Efesovim “čišćenjem“ Fenerbahčea u finalu, zbog čega su se stvorili uslovi da selektor Igor Kokoškov i najbolji igrač Evrope Vasilije Micić nesmetano stignu na vreme za početak priprema reprezentacije Srbije pred olimpijske kvalifikacije.

03.30: (1,50) Finiks (13,0) Denver (2,95)

Izabrane vesti

Iznad Marka Gudurića u ovom trenutku stoji znak pitanja. Prema nezvaničnim saznanjima Mozzart Sporta, nekadašnji košarkaš Memfis Grizlisa požalio se na upalu tetive, zbog čega je zakazao specijalističke preglede kod renomiranog doktora u Minhenu.

Lekarski tim i stručni štab Srbije pomno prate situaciju oko zdravstvenog stanja levorukog šutera iz Priboja, a pošto bude obavio preglede i potrebne testove znaće koliko je povreda ozbiljna, odnosno kakav je plan oporavka. Samim tim i da li će moći da pomogne Srbiji u predigri za Olimpijske igre u Tokiju.

Podsetimo, Boban Marjanović je na zatvaranju sezone posle Dalasovog ispadanja od LA Klipersa izjavio da se u Beogradu “okupljaju svi“, dok je Nemanja Bjelica rešio da sigurno bude deo tima od starta priprema, uprkos tome što više nema NBA ugovor.

Gudurić se u Fenerbahče vratio sredinom decembra posle rastanka sa Memfisom. Za nekadašnjeg prvaka Evrope i Turske odigrao je ukupno 21 utakmicu u Evroligi. U ligaškom delu imao je učinak od 11,6 poena na 39,1 odsto šuta za tri, te 2,8 skokova i 2,5 asistencija za prosečno 25 minuta na parketu. U tri četvrtfinalna susreta protiv moskovskog CSKA beležio je 16 poena, uz 56,3 odsto za tri. Prikupio je još 18 utakmica u prvenstvu Turske gde je imao bezmalo 10 poena uz 2,4 završna dodavanja i 2,3 uhvaćene lopte.



tagovi

košarkaška reprezentacija Srbijekvalifikacije za Olimpijske igreMarko Gudurić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara