Nikola Jokić u dresu Srbije (© Star sport)
Nikola Jokić u dresu Srbije (© Star sport)

Jokić: Pričao sam sa Pešićem, imamo plan

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.05.22. | 17:56

"Videćemo još šta će se izdešavati", dodao je MVP NBA lige

Ponovo je Nikola Jokić u centru pažnje. Srpski centar je drugu sezonu u nizu proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige čime je ušao u elitno društvo u kojem su Majkl Džordan, Leri Bird, Lebron Džejms, Vilt Čembrlejn. Bio je to povod da Somborac razgovara sa novinarima, dok su inostrani mediji pričali uglavnom o sezoni Denvera, domaće medije je očekivano najviše zanimala reprezentacija Srbije. Kako se sezona u NBA ligi završi tako tema broj 1 u Srbiji postane igranje Jokića za nacionalni tim.

Po tom pitanju se angažovao i selektor Svetislav Pešić koji je već bio u Sjedinjenim Američkim Državama da razgovara sa svim srpskim igračima koji nastupaju u najjačoj ligi sveta. Sada se te teme dotakao i Nikola.

Izabrane vesti

"Pričao sam sa selektorom Svetislavom Pešićem. Imamo neki plan. Videćemo da li će to tako da bude. Videćemo još šta će se izdešavati. Ne mogu sada da dam odgovor, sačekaću još", rekao je Jokić.

Upitan je bio Somborac koliko će njegova nagrada uticati na klince u Srbiji.

"Ne znam koliko će uticati. Nisam ni siguran da mi sportisti toliko možemo da utičemo. Ne znam ni koliko deca često prate sport, možda će kada čuju da je neko iz njihovog grada osvojio nešto da izađu napolju da rade nešto drugo što nije na telefonu".

Posle dve MVP titule, šta je sledeći korak?

"Kada igraš košarku i kada imaš grupu koja želi da pobedi onda je normalno što želim šampionsku titulu. Individualne nagrade dođu nekako same po sebi, imamo odličnu grupu momaka i nadam se da ćemo biti sve bolji kao tim u godinama koje dolaze".

Koliko si posvećen konjima kada se sezona završi?

"To je moja strast. Tako se odmaram, oslobađam se od stresa prateći konjički sport. Konji me smiruju i zaista volim da se bavim time u slobodno vreme, a ozbiljnije ću se posvetiti kada završim karijeru".

Kako si proslavio novo MVP priznanje?

"Bilo je muzike i piva, ništa specijalno. Bilo je i malo rakije".

Šta očekuješ od naredne sezone u dresu Denvera?

"Vratiće se Džamal Mari, igraćemo bolje sa njim. Imaćemo opasna dva šutera jer će se Moris vratiti na svoju prirodnu poziciju. Nadamo se sigurno boljoj sezoni nego ovoj".

Sa dve MVP titule nalaziš se na listi sa igračima kao što su Leri Bird i Vilt Čembrlejn. Koliko ti to znači?

"Ne mogu još uvek da se poredim sa Birdom ili Čembrlejnom. Uradili su mnogo toga, osvojili su mnogo titula. Ne znam da li je za poređenje sa njima, ali je baš kul da se moje pominje u grupi takvih igrača".

 Da li si najzad pronašao prvi MVP trofej koji si zagubio?

"Nisam mogao da ga nađem, jer smo se selili. Nisam ja kriv, kriva je moja supruga Natalija. Super su trofeji, pronašao sam ih sada sve".

 Da li se osećaš sada kao neko ko je lider kompletne NBA lige?

"Ima mnogo sjajnih igrača, ne mogu za sebe da kažem da sam lider u celoj ligi. Ima mnogo dobrih igrača".

Da li si sada opušteniji na terenu u odnosu na početak NBA karijere?

"Verovatno u mojoj drugoj sezoni sam se opustio. U prvoj godini sam bio u panici, sve sam radio na sto posto. Leteo sam kao muva bez glave. U prvoj godini su mi rekli da samo treniram i opustim se. Došao sam kući i rekao da su me oterali sa treninga. Kad je došla druga godina, shvatio sam: ok, to je NBA i mogu ja ovo".

Da li je košarka najbitnija u tvom životu?

"Mislim da ne. Ćerka mi je pokazala da košarka nije najvažnija stvar. To je samo sport i u suštini posao koji radimo".

Za kraj upitan je koliko dugo planira da igra u NBA ligi.

"Ne znam, naravno da je dug put. Spavao sam kad su me draftovali i nisam ni mislio da dođem, a sad je to lepo putovanje i nadam se da neće da se prekine", zaključio je Jokić.


tagovi

Nikola JokićNBA ligaSvetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara