Janis Sferopulos (©KK Crvena zvezda)
Janis Sferopulos (©KK Crvena zvezda)

Zvezda u seriji pobeda: Mekintajer najefikasniji, Mitrović, Bolomboj i Kalinić dominirali

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.09.24. | 21:28

Još jedna dobra partija crveno-belih, kod gostiju najbolji Džonatan Motli, Patrik Beverli bez zapaženog učinka

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su i treću pobedu na pripremama za novu sezonu, savladan je Hapoel iz Tel Aviva rezultatom 82:74 (26:17, 24:18, 16:20, 16:19).

Nije bilo tako ubedljivo, ali je bilo raznovrsno. Petorica košarkaša osvajača triple krune zabeležilo je dvocifren učinak, uz dominaciju u skokovima i doduše nešto više izgubljenih lopti, što je razumiljivo za ovaj trenutak, kada se ekipa još uigrava.

Izabrane vesti

Kodi Miler Mekintajer ponovo je bio među najboljim pojedincima u sastavu Crvene zvezde sa 12 poena, četiri skoka, dve asistencije i jednom ukradenom loptom, dok su 11 poena ubacila trojica košarkaša. Luka Mitrović se istakao posebno sa 11 poena i sedam uhvaćenih lopti, Nikola Kalinić je dopisao pet, a Džoel Bolomboj još šest skokova, uz naravno isti napadački učinak.

Dvocifren je bio još Dejan Davidovac sa 10 poena, dok je jedan manje imao Miloš Teodosić koji je na terenu proveo nešto manje od 13 minuta. Dopisao je i četiri asistencije. U Zvezdinom sastavu nije bilo Uroša Plavšića, dok od igrača u sastavu na parketu nije bilo supertalentovanog Andreje Kostića. Na kraju ostaje upečatljivo to da je Zvezda pokupila čak 40 skokova, od čega 12 u napadu, dok je napravila i 17 grešaka i gubila posed.

Utakmicu je obeležio detalj iz drugog poluvremena, kada je Nikola Kalinić zaradio tehničku, a bilo je i varnica na relaciji Rokasa Giedraitisa i Patrika Beverlija, posle čega su obojica isključeni. Tokom meča bilo je nekoliko napetijih situacija.

Crveno-beli su odigrali dosta bolju košarku u prvom delu susreta, kada je imala i komotnu dvocifrenu prednost. Na poluvremenu je bilo i 15 razlike (50:35), mada ne može da se kaže da je Zvezda bila mnogo lošija u nastavku jer je gotovo rutinski držala prednost iznad granice od deset poena. U finišu su gosti iz Tel Aviva malo dodali gas i uspeli da spuste zaostatak, najviše zahvaljujući činjenici da je i Zvezda malo spustila takmičarski tonus.

-------------

CRVENA ZVEZDA - HAPOEL TEL AVIV 82:74

(26:17, 24:18, 16:20, 16:19)

Dvorana Aleksandar Nikolić, Beograd.

CRVENA ZVEZDA: Miler Mekintajer 12, Kenan 3, Teodosić 9 (4as), Davidovac 10, Mitrović 11 (7sk), Lazić, Kalinić 11 (5sk), Dobrić 8, Bolomboj 11 (6sk), Ilić -, Daum 5, Giedraitis -, Nedović -, Dos Santos 2, Kostić.

HAPOEL TEL AVIV: Motli 25, Regland 4, Palatin 2, Timor 2, Angola, Blajzer 5, Foster 5, Beverli 7, Vejnrajt 12, Jakov 2, Dror, Bentil 10.

-------------

U sastavu Hapoela ubedljivo najbolji bio je Džonatan Motli sa 25 poena (10/14 iz igre) uz devet skokova. Iš Vejnrajt je dodao 12, a Ben Bentil 10 poena. Najzvučnije pojačanje Hapoela Patrik Beverli dobio je 17 minuta na terenu, ali se nije proslavio jer je ubacio samo sedam poena. Nekadašnji plejmejker Crvene zvezde Džo Regland imao je loš šuterski dan pošto je svih pet šuteva promašio. Ipak, ubacio je četiri poena i podelio šest asistencija, uz četiri izgubljena poseda.

Crvenu zvezdu naredne sedmice očekuje prijateljski turnir u Moskvi. Tamo će uz tim Janisa Sferopulosa učestvovati još CSKA, Zenit, Uniks, Lokomotiva i Bešiktaš. Turnir je na programu od 11. do 14. septembra.


tagovi

KK Crvena zvezdaKodi Miler MekintajerNikola KalinićLuka MitrovićHapoel Tel Aviv

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara