Spektakl u Bostonu uz dva produžetka, Zajon ponovo do rekorda karijere (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.02.20. | 08:41

Klipersi izgubili treći od četiri poslednja susreta...

Odigrana su poslednja dva meča pred Ol star pauzu u NBA ligi, a u Bostonu smo videli pravi spektakl, tri sata vrlo uzbudljive košarke i na kraju veliki trijumf Seltiksa nad jednim od favorita za prsten - Los Anđeles Klipersima. Posle dva produžetka bilo je 141:133 za najtrofejniju franšizu lige. To je osma pobeda u poslednjih devet mečeva za Boston i treći neuspeh momaka iz Grada anđela na četiri prethodna susreta, koji ih vrlo verovatno izbacuje iz trke za prvo mesto na Zapadu.

Najveću razliku u prvom poluvremenu imali su gosti i to posle startnih 7:0. Do isteka 24. minuta oba tima bila su maksimalno četiri poena u plusu. Igralo se uglavnom koš za koš. Prvu osetniju prednost Seltiksi su stekli u trećoj deonici, kao da su otišli na plus deset (72:62), međutim Klipersi su se vratili do kraja - 88:87.

Izabrane vesti

U poslednjih 12 minuta gosti nijednom nisu imali prednost, dok je Boston u jednom momentu išao na plus osam - 103:95. Meč je u produžetke trojkom na 46 sekundi pre kraja odveo Markus Moris.

U prvom nastavku Boston juri rezultat, ali u poslednji minut ponovo ulazi s tri poena viška. I Klipersi se opet "vade" trojkom. Markus Moris ovoga puta asistira,  u junaka izrasta Landri Šamet

Meč u drugom produžetku konačno rešava Gordon Hejvord. Krilni igrač Seltiksa vezuje šest poena u poslednjih 90 sekundi, vodi domaćina na plus šest i "svira kraj".

Hejvord je, zanimljivo, užasno šutirao sve do finiša utakmice (ukupno noćas ima 6/21 iz igre), ali kada je bilo ključno - bio je pravi. Meč je završio sa 21 poenom i 13 skokova. Džejson Tejtum bio je najbolji u pobedničkom sastavu, brojao je do 39 i na tu cifru dodao devet skokova. Markus Smart ubacioo je 31 poen, a Kemba Voker 19. Svaki igrač iz udarne četvorke Bostona igrao je 45+ minuta.

Kod Klipersa najefikasniji bio je rezervista Lu Vilijams sa 35 koševa. Pratili su ga Kavaj Lenard sa 28, odnosno Montrezl Harel sa 24.

U drugom noćašnjem duelu poraz Nju Orleansa i veliki korak unazad u borbi za plej-of. Posle tri vezane pobede Pelikanse je zaustavila Oklahoma - 123:118. Na drugom susretu zaredom Zajon Vilijamson pomerio je granicu i svog ličnog rekorda po broju poena. Pre dva dana Portlandu je ubacio 31, noćas 32. Iz igre je šutirao 11/19, a uhvatio je i šest lopti. Adekvatnu podršku imao je samo u Džej Džej Rediku - 24 koša. 

U pobedničkom timu blistao je Danilo Galinari - 29 poena (12/18 iz igre). Podršku m,u je pružao Denis Šreder sa klupe. Nemac se zaustavio na 22 poena...

 SVI NOĆAŠNJI REZULTATI 

Boston - LA Klipers 141:133
/Tejtum 39 - Lu Vilijams 35/

Nju Orleans - Oklahoma 118:123
/Vilijamson 32 - Galinari 29/

 ISTOČNA KONFERENCIJA 

 ZAPADNA KONFERENCIJA 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara