Milija Vojinović i Jago dos Santos (©Starsport)
Milija Vojinović i Jago dos Santos (©Starsport)

Vojinović: Zvezda sigurna u Evroligi, očekujem i Partizan

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.05.24. | 16:33

"Uveren sam da će sve biti kako treba, jer su Beograd i ovaj region košarkaški", kaže direktor ABA lige

Sportski direktor ABA lige Milija Vojinović, istakao je da je imao sastanak u Berlinu sa ljudima iz Evrolige i da je dobio pozitivne signale kada je u pitanju budućnost regionalnog takmičenja i činjenica da se očekuje da naredne sezone i Partizan i Crvena zvezda budu deo elite.

Izabrane vesti

"Boravio sam u Berlinu, imao sam sastanke sa ljudima iz Evrolige. Neke informacije nisu na adekvatan način prenešene. Ono što je sigurno, Evroliga će se igrati u Beogradu i naredne sezone", rekao je Vojinović.

Pokušao je dodatno da razreši dileme.

"Siguran sam da to mesto pripada Crvenoj zvezdi po plasmanu u ABA ligi. Mi se ne zadovoljavamo samo tim mestom. Nekada smo imali tri, sada ima ta neka informacija da smo upitni, ali sam uveren da će i to biti kako treba, jer je ovaj region i Beograd pokazao kakav je košarkaški grad. Pitajte to i Makabi i sve čelnike Evrolige".

Čeka se sada odluka vezana za Partizan Mozzart Bet.

"Ono što je Partizan uradio prethodnih sezone, pre svega dolaskom Obradovića, pretplatnim ulaznicama, bili su i na korak od F4, mislim da je i Partizan mnogo bliži u odnosu na ostale konkurente u ovoj konstalaciji dok ne budu igrali klubovi iz Evrolige. Kada se ruski klubovi vrate, to je onda pitanje za ljude Evrolige".

Za kraj dodaje da u ne treba brinuti za budućnost kada je prvak ABA lige u pitanju.

"Prvak ABA lige je siguran, a me vidim problem ni za drugi klub, jer niko u Evroligi nije imao sumnji. U ovom trenutku Zvezda je svakako u prednosti i sigurna je jer je šampion ABA lige", završio je Vojinović.


tagovi

EvroligaKK Crvena zvezdaKK Partizan

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara