Dubai prvi put javno o ABA ligi: Imaćemo skroman budžet, ne idemo u Evroligu i ako budemo prvaci

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.05.24. | 14:58

Čelnici novog kluba Đorđe Đoković i Dejan Kamenjašević otkrili mnoge detalje u prvom zvaničnom obraćanju po ulasku u ABA ligi

Posle višemesečnih spekulacija, oprečnih informacija, košarkaški klub Dubai je zvanično pristupio u ABA ligu i čelnici kluba su prvi put javno pričali o novom košarkaškom projektu i ambicijama. Ispred kluba pričali su direktor Đorđe Đoković i generalni menadžer i suvlasnik Dejan Kamenjašević.

Izabrane vesti

"Čast i zadovoljstvo je što smo ovaj, ponekad, bolan proces doveli do kraja da uđemo u ABA porodicu koja je među najboljim regionalnim ligama na svetu. Liga koja je iznedrila sjajne igrače koji su otišli u najjače lige sveta. Možemo da pričamo o Dubajiu kao velikom brendu koji stoji iz našeg kluba. Da nije njegove lude vizije koja traje sedam godina, ovo se nikada ne bi ni desilo. Sve ambicije Dubajia su sportske i poslovne. Hoćemo da pokažemo da želimo dobro sportu i regionu. Mi smo u ovom projektu pre svega iz ljubavi prema košarci. Ovo je projekat na duge staze. Što se same ABA lige tiče, imali smo dug proces. Razgovarali smo sa svima i dugujemo im veliku zahvalnost što su nas primili i što smo postali deo sjajne lige. Kako iz poslovnog, tako i iz sportskog ugla. Velika je razlika da li pravimo budžet samo za ABA ligu ili još neku ligu. Ekipa će biti mahom sastavljena od regionalnih igrača, ali videćemo još ako se nešto promeni u narednih mesec dana", rekao je Đorđe Đoković.

Reč je potom preuzeo Dejan Kamenjašević koji je otkrio mnogo više detalja koji su zanimali javnost.

"Želim da pričamo o činjenicama. Zahvaljujem se menadžmentu ABA lige koji su nam dali ovu šansu. Onima koji su nas podržali, ali i onima koji su imali sumnje. Uveren sam da ih više neće imati. Ovo je bio mukotrpan i težak put. Možda i najveći uspeh je da smo sada kao Dubai ušli u Evropu. Mislili su da sam lud i glup, sada sam možda samo lud", počeo je Kamenjašević i nastavio u istom tonu:

"Želeo bih da kažem o zabludama. Mi sada prvi put izlazimo javno, a u periodu kada smo mi ćutali, drugi su pričali. Sada je vreme da mi kažemo kakve su prave informacije.

Pre svega je odgovorio gde će Dubai igrati naredne sezone.

"Igraćemo u Koka-kola areni u Dubajiu, a ne u Beogradu kako su kružile informacije. Domaće utakmice ćemi igrati od 15.00 časova prema ovdašnjem vremenu".

Potom je bilo reči o finansijama.

"Što se tiče budžeta, ne dovodimo Tavaresa, Majka Džejmsa... Imamo biznis model. Bićemo konkurentni, to da. Imaćemo budžet koji će biti skroman. Važno nam je da učimo, da steknemo iskustvo. To je cilj. Da uđemo u Evropu. Takmičarski nam sada nije da stalo osvojimo ABA ligu. Čak i da u hipotetičkom slučaju osvojimo ligu, ne ulazimo u Evroligu niti Evrokup. Smatramo da možemo da sastavimo dobru ekipu koja će da uči i da dobije svoj indentitet".

Potom o eventualnim logističkim problemima.

"Dubai je na pet sati leta od Beograda, Zagreba, Ljubljane. Mnogi turisti odavde idu, isto tako mogu i ekipe. To je jedan put po sezoni, ali niko se nije pitao kako će Dubai koji mora stalno da putuje. Sa te strane smo sigurno mi na gubitku".

Dotakao se i teme navijača.

"Svakako da ne možemo da imamo navijače kao Partizan ili Zvezda. Ta poređenja nisu korektna. Mi smatramo da i ne možemo da imamo takve navijače jer su 90 posto ljudi u Dubajiu stranci. Oni vole košarku, samo nisu imali svoj tim do sada. Želimo da gradimo i rastemo. Naravno, ne poredimo se sa Partizanom i Zvezdom, ali možemo sa nekim drugima jer nije svaka dvorana u ABA ligi popunjena".

Dubai će naredne sezone biti jedan od 16 klubova koji će igrati ABA ligu.

"Naš cilj je uvek bio ABA liga. Naravno, komercijalno i sportski nam je bitno da igramo dve lige. To je još otvoreno pitanje, ali ovo je tema ABA lige. Definitivno je interes da igramo dve lige. Ulaskom u ABA ligu smo pokazali da postojimo, da nismo samo tamo neki oblak koji se vrti".

Dotakao se i pitanja trenera. Brojna imena su se dovodila u vezu sa Dubajiem.

"Imamo ideju, imamo osobu, ali svi su pod ugovorom i ne možemo sada da kažemo ko je ta osoba".


tagovi

KK DubaiABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara