Vlade Jovanović (©MN Press)
Vlade Jovanović (©MN Press)

Vlade Jovanović: Ne bi pripreme trajale po dva meseca u staroj školi, da sve može da se spakuje u 15 dana

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.10.22. | 21:08

“Retko pričam u suđenju, gotovo nikad. Bez njih ne bi utakmica mogla da se sprovede u delo kako treba i treba ih tretirati tako. Ne bih ulazio u detalje, da li je nešto iritantno ili nije. Gledam svoju ekipu“

Ni peto gostovanje Crvenoj zvezdi u Beogradu košarkaši Budućnosti nisu uspeli da reše u svoju korist. Imali su dobru šansu, čak u finišu nakratko imali vođstvo u rukama, ali je desetkovana Crvena zvezda uspela da se izdigne iznad situacije i ostvari važnu pobedu.

Budućnost sada ima jako malo vremena za pripremu, jer već u sredu počinje Evrokup, a Budućnost dočekuje Hamburg...

Izabrane vesti

“Utakmica je imala jak, takmičarski karakter. Već smo u najavi derbija Vlada i ja smo rekli da kroz ovakve utakmice tražimo formu, zbog svih problema koje su svi klubovi imali zbog Evropskog prvenstva. Mi smo opet igrali na momente, imali smo dosta praznih minuta koje je Zvezda znalački koristila. Pre svega naše probleme u reketu, gde su nam napravili veliki problem svojom igrom i na skoku“, rekao je trener Budućnosti Vlade Jovanović i dodao:

“Našli smo način da se vratimo u utakmicu i dođemo u neizvesnu završnicu, ali smo onda primili trojku u nezgodnom trenutku. Nismo uspeli da nađemo prave šuteve. Ne bih ulazio u priče da li je Kuridžin faul bio ili nije, možda smo tu mogli da okrenemo utakmicu u svoju korist. Čestitam Zvezdi na pobedi, želim joj mnogo sreće u nastavku sezone i Evroligi. Nama predstoji ceo jedan dan da se spremimo za sledeću utakmicu u ovom sastavu“.

Uz veliki broj novajlija i malo vremena za rad, jasno je da se ekipa još traži na parketu...

“Ne bi pripreme trajale mesec i po ili dva u staroj školi košarke, da može sve da se složi za 15 dana, koliko smo mi imali vremena za zajednički rad do prve utakmice. Ovo nam je četvrta utakmica u ovom sastavu, što je premalo jer obično treba da imate po devet-deset utakmica u predsezoni. Napomenuo bih i drugu stvar. Zvezda igra dosta u kontaktu, a mi često padamo fizički. Momci koji su sa nama bili od početka uspeli su da prođu komplet pripreme. Ostali su dolazili iz različitih sistema i sada se traže. To nam je problem, svi imamo taj problem i nećemo ga skoro rešiti“.

Da li i koliko iritiraju sudijske odluke da često gledaju ponovljene snimke situacija?

“Retko pričam u suđenju, gotovo nikad. Bez njih ne bi utakmica mogla da se sprovede u delo kako treba i treba ih tretirati tako. Ne bih ulazio u detalje, da li je nešto iritantno ili nije. Gledam svoju ekipu“.

Arbitri su čak pretili da napuste parket zbog uvreda koje su dolazile sa tribina, utakmica je bila prekinuta...

“Ne znam sad to, to su sad neka nova pravila u koja nisam previše upućen. Ne znam da li je trebalo da se prekine utakmica ili ne. Tenzija je očekivana i nova je za igrače koji nisu igrali ABA ligu, bez obzira odakle dolaze. Treba im vremena da se prilagode na ligu, čak i kada dolaze iz kvalitetnijih takmičenja. Jako je teško aklimatizovati se na ABA ligu“.


tagovi

Budućnost PodgoricaKK Budućnost PodgoricaVlade JovanovićABA ligaJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara