Isakov-Kovačević
Isakov-Kovačević

U Novom Sadu se drže recepta: Isakov-Kovačević ostaje strateg Vojvodine

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.06.24. | 10:10

Načinjen prvi korak ka plasmanu u elitno društvo

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Perspektivni stručnjak Miloš Isakov-Kovačević postigao je usmeni dogovor sa Vojvodinom, te će i iduće sezone voditi novosadski klub, saznaje „Dnevnik“.

Izabrane vesti

Malo je nedostajalo da se naredne sezone elitna regionalna košarka igra na Spensu. Vojvodina se do samog kraja borila sa Spartakom za plasman u ABA ligu, ali je u finišu ostala „kratka“.

Da se ambicije neće menjati ni u narednoj sezoni, potvrđuje upravo produžetak saradnje sa Isakov-Kovačevićem, koji se profilisao za jednog od najboljih nadolazećih trenera.

Osvojena pol pozicija u regularnom delu Košarkaške lige Srbije, plasman u polufinale Kupa Radivoja Koraća i finale ABA 2 lige, pokazuje da se projekat u Novom Sadu kreće u pravom smeru. Međutim, ambicije „stare dame“ na čelu sa Željkom Rebračom prevazilaze ove okvire.

Upravo je prvi čovek Vojvodine nedavno u intervjuu za Mozzart sport, govorio o dugoročnom planu novosadskog kluba, koji podrazumeva takmičenje sa najkvalitetnijim ekipama sa ovog prostora, bilo to u ABA ligi, ili eventualno u dugo najavljivanoj profesionalnoj Srpskoj ligi.

Kako za sada stvari stoje, zbog ograničenog broja srpskih ekipa na najvišem nivou takmičenja na Jadranu, Novosađani će do plasmana u ABA ligu moći samo preko baraža sa najslabijim timom iz iste države.

Treba napomenuti i da je Voša dobila specijalnu pozivnicu za FIBA Ligu šampiona za narednu sezonu. Tako da bi Novosađani vrlo skoro mogli da odmere snage sa nekim od najboljih ekipa na Starom kontinentu i provere da li su zaista konkurentni na tom nivou.

Piše: Konstantin Mlađenović



tagovi

KK VojvodinaMiloš Isakov Kovačević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara