Komentari na vest

Turska se povukla, Holandija dva puta testira Orlove

S

Somborac

pre 2 dana

Jel samo meni cudno sto se prijateljske utakmice igraju protiv Amera, sa kojima igramo i u grupi!? Mislim, ok, jasno je da nemamo sansi, ali nisam vidjao da se prijateljska igra sa direktnim rivalom. Kakvi orlovi, pa nije ovo fudbal? U vaterpolu smo delfini, u kosarci bi mogli biti konji, ili tako neka, plemenita zivotinja, gepard, posto igramo dosta brzo. Mada, nisam cuo da se daju imena zivotinja u kosarci. Mozda neka Laganica ili Somborica bi bilo prikladnije. Serbia sutl takodje.
T

Tata Martino

pre 3 dana

Pokušavao sam na internetu da pronađem koji je novinar prvi nazvao našu reprezentaciju Orlovima, ali nisam uspeo! Pretpostavka je da je to bilo 2006. na nekoj od prvih utakmica fudbalske reprezentacije! Svakako katastrofalan, i neoriginalan nadimak!
Č

Ček bre

pre 2 dana

O čemu ti pričaš? Pa šta smo ako nismo orlovi? Slonovi možda? Mozga bez...
G

Glup si

pre 2 dana

Prvi ju je nazvao car Dušan i to mogo ore turaka.
m

možda je i ovako

pre 3 dana

Opet "orlovi". Pa, zašto pobogu? Ne postoji veći blam i navlačenje zla, od nazivanja naših sportista "orlovima". Insistiranje na tome već postaje sumnjivo. Ko je to naredio? A, evo još jednom, malog doprinosa za kapiranje. Zvanično je, probajte da proverite. Turci su se po svom sultanu Osmanu (koje na staroturskom znači „orao“) nazvali Osmanlije – „sinovi orla“. Na putu "pretvaranja" Albanaca u tursku raju, a preko svojih hodža oni nazivaju i Albance ŠĆIPETARI, koje znači na albanskom jeziku isto što i na turskom OSMANLIJE – „sinovi orla“.
P

Pazi

pre 2 dana

Da znaš istoriju znao bi i to da je orao stari vizantijski simbol. Takođe, Srbija ga je koristila mnogo ranije nego turska jer je i postojala mnogo ranije od turske (osmanskog carstva). Vidi se da si bežaosa časova istorije. ZA!
P

Paa

pre 2 dana

Ne nije tako.
P

Plemenite životinje

pre 2 dana

Vuk i Orao su simboli Nemanjićke Srbije, ne vidim šta je nejasno.