Andrea Trinkijeri (Srđan Stevanović/StarSport)
Andrea Trinkijeri (Srđan Stevanović/StarSport)

Trinkijeri pobesneo na Smailagića: Loš je i spor, ne možemo da ga čekamo

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.10.24. | 09:53

Nije dobro počelo po Alena Smailagića u Žalgirisu

Znamo kakav je stručnjak Andrea Trinkijeri i deluje da Alenu Smailagiću i želi da bude samo bolji, ali očigledno je zbog toga morao javno da udari na bivšeg košarkaša Partizana.

Italijanski trener je ove sezone dobio budžet od 17,7 miliona evra, što je najveći budžet u istoriji tima iz Kaunasa, kako bi napravio ekipu po svojoj meri i ukusu.

Izabrane vesti

Pobedio je Barselonu u prvom kolu Evrolige, što je bilo veliko iznenađenje, čime je pokazao da će njegova ekipa biti tvrd orah za svaki tim koji dođe u Kaunas ove sezone. Ipak, nekoliko dana kasnije doživeo je poraz u domaćem šampionatu.

Bolji od Žalgirisa bio je njihov najveći rival Ritas, koji je slavio rezultatom 91:88 na domaćem terenu u Viljnusu.Posle poraza, Andrea Trinkijeri je imao šta da kaže o Alenu Smailagiću, na kojeg je bio besan.

"Igra loše. Spor je, veoma je spor. Mora da pronađe svoju igru i mora da se uigra sa timom. Ne možemo da ga čekamo", jasan je Trinkijeri.


Smailagić je ovog leta prešao iz Partizana u Žalgiris, a za sada nije dobro krenulo za njega.Na četiri utakmice u litvanskoj ligi, gde igra 14,2 minuta u proseku, upisao je 5 poena i 3,8 skokova u proseku po utakmice, uz indeks korisnosti 7,5.

Protiv Barselone u prvom kolu Evrolige odigrao je 4,2 minuta i nije postigao nijedan poen.Moraće bolje Smailagić jer Trinkijeri ništa ne prašta.


tagovi

Alen SmailagićAndrea Trinkijeri

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara