Trese se Katalonija, Barsa potvrdila: Mirotić je naš

Vreme čitanja: 1min | sub. 06.07.19. | 10:42

Ugovor potpisan do 2022. godine uz opciju da saradnja bude produžena na još 12 meseci

Katalonija se trese ovog jutra. Ne, nije u pitanju fudbalski transfer ili povratak Nejmara, već je košarkaška sekcija tog kluba potvrdila najveće pojačanje ovog leta. Ako je bilo neke dileme, sad je više nema. Španski reprezentativac crnogorskog porekla Nikola Mirotić je novi član Barselone.

Krilni centar, koji je u prošloj sezoni igrao za Milvoki Bakse, potpisao je ugovor sa timom Svetislava Pešića do 2022. godine. Uz opciju da saradnja bude produžena na još 12 meseci.

Izabrane vesti

SUPER BARSELONA 

Barselona je dobila pojačanje sa kojim može da istakne kandidaturu za osvajanje Evrolige. Mirotićev transfer je jedan od najvećih u istoriji evropske košarke. Kako se priča Mirotićev ugovor je težak 45.000.000 evra bruto, što znači da će sjajni krilni košarkaš čisto inkasirati 20.000.000 evra. Koliko je Barselona bila ozbiljna u pregovorima ilustruje činjenica da je Mirotić odbio ponudu Jute.

Mirotić je poslednja kockica super jake Barselone, koja pomera finansijske granice. Pre španskog reprezentativca, tim Svetislava Pešića je doveo Korija Higinsa, Brendona Dejvisa. Dogovoren je Abrines, dok su ugovori prudženi Ertelu, Klaveru i Adamu Hangi.

Priča se i o dolasku Pola Gasola. Na velikom ispitu biće Svetislav Pešić.

Mirotić će zvanično biti predstavljen kao Barsino pojačanje u ponedeljak, 8.juna.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara