Rojal Ajvi (© FIBA)
Rojal Ajvi (© FIBA)

Trener Južnog Sudana besan zbog poraza od Srbije: Ovo je sramota

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.08.24. | 23:34

Žalio se na sudije

Srbija je pobedila Južni Sudan. To je ono što je za nas najvažnije. Pokazali smo kvalitet iako zaista nismo odigrali dobar meč, ali jesmo bili bolji od Južnog Sudana čiji trener nije mogao da se pomiri sa rezultatom. Naime, Rojal Ajvi je istakao da je meč sramota, aludirajući na sudije.

Ajvi je dobio tehničku grešku tokom utakmice i mogao se videti kako strastveno protestuje zbog brojnih sudijskih odluka tokom takmičenja. Bivši NBA igrač nije želeo detaljnije da govori o igri.

Izabrane vesti

"Kakva sramota, ovo je sramota! Moji momci su uložili srce i dušu, ovo je sramota! To je sve što imam da kažem", rekao je on za BasketNjuz trener Južnog Sudana.

Srbija je šutirala 31 slobodno bacanje u poređenju sa šest koje je Južni Sudan pogodio. Južni Sudan je napravio 23 faula, a Srbija 17. Uprkos pobedi u ofanzivnoj borbi za skok sa 11-5, Srbija je ukupno zgrabila više skokova (40-32). Ipak, treba biti realan, jer svako ko je gledao utakmicu video je... Južni Sudan je u svakom napadu pravio faul na Nikoli Jokiću, pa je Srbija bez ikakvih problema mogla da šutne barem još 10 slobodnih bacanja.

Naravno, sve ovo je deo borbe i žara, a mora da se skine kapa Južnom Sudanu koji je zaista dao sve od sebe da nas pobedi, ali individualni kvalitet Nikole Jokića i Bogdana Bogdanović je presudio. Kapiten Srbije je ubacio 30 poena večeras i tako postao rekorder Srbije

Južnom Sudanu je bila potrebna ili pobeda ili poraz sa manje od tri razlike da bi prošao u plej-of kao jedan od dve najbolje trećeplasirane ekipe. Sa pobedom Srbije od 11 poena, Grčka je prošla u četvrtfinale.

"Izgeda da sudije znaju srpske igrače i zato su im gledali kroz prste. Oni nas ne znaju i ne poznaju naš stil košarke. Zašto na ovim Olimpijskim igrama nema sudija iz Afrike", zapitao se Luol Deng.

Ranije u grupnoj fazi, Južni Sudan je upisao svoju prvu olimpijsku pobedu u istoriji trijumfom protiv Portorika.


tagovi

košarkaška reprezentacija Južnog SudanaRojal Ajvikošarkaška reprezentacija SrbijePariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara