Parovi četvrfinala i žreb uoči ponoći! Srbija želi da izbegne Amerikance u polufinalu

Vreme čitanja: 1min | sub. 03.08.24. | 23:12

Orlovi protiv Australije u borbi za ulazak među četiri najbolje selekcije na turniru

Poznati su svi četvrtfinalni parovi na košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama, a ono što je najvažnije, Srbija će u borbi za polufinale odmeriti snage sa Australijom, koja je zauzela drugo mesto u grupi A sa skorom 1-2. Nemačka će odmeriti snage sa Grčkom, Sjedinjene Američke Države igraju protiv Brazila, a na megdan će izaći i Francuska i Kanada. Svi mečevi će biti odigrani u utorak

Žreb u kom će biti kreiran kostur završnice takmičenja biće održan večeras između 23.30 i 23.45, a nosioci su Sjedinjene Američke Države i Nemačka. Najveća privilegija tog plasmana jeste činjenica da će se parovi u kojima se nalaze ove dve selekcije naći u različitim delovima kostura i neće moći da se sastanu pre eventualnog finala.

Izabrane vesti

Dakle, ukoliko Srbija prođe Australiju u polufinalu može na dva para, Nemačka - Grčka ili SAD - Brazil. Naravno, osnovna želja je da se u polufinalu izbegne okršaj sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Nemci su nam dužnici iz Manile, tako da bi Bogdanović i ekipa bili dodatno motivisani da se revanširaju za poraz u Manili. Ipak, Panceri igraju fantastično i u Francuskoj. U grupi su savladali Francuze, Brazilce i Japance, tako da su se zasluženo našli među nosiocima. Ipak, prvo treba da eliminišu Grčku. Heleni su se provukli do četvrtfinala, ali niko ne sme da ih otpiše u ovoj situaciji.

PAROVI ČETVRTFINALA:

Nemačka - Grčka

SAD - Brazil

Francuska - Kanada

Srbija - Australija


tagovi

Pariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara