Tompkins i Smit! (©Mozzart Sport)
Tompkins i Smit! (©Mozzart Sport)

VREME JE ISTEKLO: Sudije svirale kraj utakmice, sprema se zapisnik!

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.06.24. | 22:36

Utakmica će u četvrtak izvesno biti registrovana po propozicijama...

Prekid utakmice, sviran kraj, pola ekipe Partizan Mozzart Beta otišla kućama i onda - totalni preokret! Crvena zvezda je želela da nastavi finale Superlige Srbije, ali se košarkaši Partizan Mozzart Beta nisu pojavili.

Posle isteka zvaničnog odbrojavanja od 15 minuta posle signala sudijske trojke, utakmica je zvanično okončana jer su na parketu bili samo igrači Crvene zvezde, ne i zvaničnog domaćina meča. Sada se, prema najnovijim informacijama, sastavlja zapisnik za šta je zadužen delegat utakmice, a direktor lige Aleksandar Grujin doneće u četvrtak zvaničnu odluku da susret registruje shodno propozicijama. A to je, po svemu sudeći, službeni rezultat 20:0!

Izabrane vesti

Iako je delegat prekinuo utakmicu i naložio da se susret nastavi u četvrtak, situacija je dobila potpuno nesvakidašnji i krajnje konfuzni obrt... Crvena zvezda je izašla na parket i krenula u zvanično zagrevanje, a košarkaši Partizan Mozzart Beta imali su 15 minuta da se pojave kako bi se meč nastavio. U suprotnom, Zvezda ima osnov da traži da se meč registruje službenim rezultatom (20:0) u njenu korist i finale završi titulom za zelenim stolom! U 22.50 zvanično je počelo odbrojavanje, jer su se i sudije tada pojavile na parketu Arene. Takođe je i televizijski emiter, Arena Sport, vratila prenos uživo u 22.53!

Kako su i sa televizije Arena Sport kasnije potvrdili, ako vreme istekne i košarkaši Partizan Mozzart Beta se ne pojave na terenu, utakmica će biti registrovana službenim rezultatom. Igrači Zvezde su čekali i vreme je isteklo...

Trej Tompkins i Džejlin Smit (©Mozzart Sport)Trej Tompkins i Džejlin Smit (©Mozzart Sport)

Kako su javili izveštači sa lica mesta u tom momentu, iz Crvene zvezde su poručili Džejlinu Smitu, koji se našao na terenu Beogradske arene u civilu, da ekipa crno-belih ima baš 15 minuta da se pojave... Nakon toga je hrvatski reprezentativac otišao put svlačionice.

Problem je bio u tome što je više od pola tima Partizana otišao iz Arene i zaputio se ka kućama. Kako se ekipa nije pojavila, susret je okončan...

Podsetimo, sudije su posle prekida utakmice tražile da se Beogradska arena isprazni, Partizan Mozzart Bet je zatim odlučio da ne igra utakmicu bez svojih pristalica, posle čega je i televizija Arena Sport kao držalac prava na prenose utakmica zaključila emitovanje programa i po odluci zvaničnog delegata najavila da se susret nastavlja u četvrtak.

Iz Crvene zvezde su se ipak odlučili za potez koji je sve iznenadio. Utakmica je prekinuta pre skoro dva sata, a pre gotovo sat vremena je ista zvanično okončana, uz najavu da će se nastaviti u drugom terminu.

Uprkos svemu, sudije su se vratile na teren i tada je počelo zvanično odbrojavanje, a televizija Arenasport je ponovo uključila televizijski prenos! Nakon što je vreme okončano, sudije su svirale kraj.

Konačna odluka, po izjavi direktora KLS Aleksandra Grujina - Crvena zvezda je šampion Srbije.


tagovi

KK Crvena zvezdaKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara